Šport

Volejbalistky na Majstrovstvách Slovenska: Spišiačky dosiahli výborný výsledok

Novoveské kadetky sa predviedli na majstrovstvách Slovenska. Odohrali spolu päť zápasov a a ocitli sa v najlepšej štvorke.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky na Majstrovstvách Slovenska: Spišiačky dosiahli výborný výsledok
Zdroj: Robert Ravas

Majstrovstiev Slovenska sa zúčastnili aj kadetky zo Spišskej. Do Žiaru nad Hronom vycestovali cez víkend, aby si zmerali sily so súperkami z celého Slovenska. Tréner Zdenek Hauer tentoraz nominoval na M-SR kadetiek 12 hráčok. V Žiari sa v dvoch halách odohralo spolu 20 zápasov, pričom každé zo zúčastnených družstiev odohralo spolu 5 zápasov. Hralo sa systémom dvoch skupín po 4 družstvách každý s každým a potom krížovým systémom.

V prvom zápase v skupine odohrali kadetky v dvoch setoch plne vyrovnanú partiu s neskorším majstrom. „Zbytočné chyby v koncovkách a nízka sebadôvera neumožnili vyhrať aspoň set a zápas trochu zdramatizovať,“ opísal priebeh zápasu ich tréner.

Ako pokračoval, Žilinu a Nové Mesto nad Váhom porazili, bez straty setu, oboch našich priamych konkurentov o postup do semifinále. Zápas so Žilinou bol podľa jeho slov herne pomerne jasný, ale ranný sobotný zápas s Novým Mestom bol vyrovnaný, bojovný a veľmi dramatický. Dopadol šťastne pre naše dievčatá a znamenal postup do semifinále. Tam však bola Slávia lepšia, čím sme sa dostali do súboja o bronz, ktorý nám nakoniec nevyšiel a s Nitrou sme prehrali 3:1.

„Skupina, ktorý vyšla našim kadetkám na základe umiestnenia v dlhodobých súťažiach dávala nádej na postup medzi najlepšiu štvorku kadetských tímov na Slovensku. A naše dievčatá šancu jednoznačne využili,“ skonštatoval na záver tréner kadetiek.

Konečné poradie M SR kadetiek v súťažnom ročníku 2015–16 :

  • 1. ŠŠK Bilíkova Bratislava
  • 2. VK Slávia UK Bratislava – Majster SR
  • 3. COP Nitra
  • 4. VK Spišská Nová Ves
  • 5. VA Žilina
  • 6. MVK Snina
  • 7. MVK Frigolog Nové Mesto nad Váhom
  • 8. MŠK Žiar nad Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM