Iné športy

Volejbalistky chceli predĺžiť šnúru víťazstiev: Herná pohoda sa ale vytratila a neuhrali ani set!

Novoveské volejbalistky chceli v 4. kole druhej časti extraligy predĺžiť svoju šesťzápasovú šnúru bez prehry v Pezinku. Na zápas sa prišlo pozrieť 200 divákov. V úvode sa zranila kľúčová hráčka domáceho družstva Šmitalová.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky chceli predĺžiť šnúru víťazstiev: Herná pohoda sa ale vytratila a neuhrali ani set!
Zdroj: Dnes24.sk

Volejbalistky Spišskej Novej Vsi hrali s Pezinkom vyrovnanú partiu, no chýbala im väčšia istota, čo sa prejavovalo hlavne na príjme. Vytratila sa herná pohoda a vo viacerých fázach to riadne škrípalo. Prvý a druhý set dokázali domáce doviesť do víťazného konca, kedy Spišiačky len doťahovali daný bodový náskok súperiek. Tretí set patril jednoznačné Pezinku. Naše volejbalistky sú momentálne na 3. mieste. Záver druhej časti bude ešte napínavý, lebo na Spišiačky sa bodovo doťahuje Paneurópa. Pezinku patrí priebežne 1. miesto.

"Hrali sme dobre, koncentrovane a taktickým podaním sme vyradili Yordansku z útoku a ako tak sme ubránili kraje. Výborné je, že po zranení Šmitalovej sme hrali pokojne, ako by sa nič nestalo. Pred mesiacom by sme to asi neustáli,“ povedal tréner Pezinka Pavel Bernáth.

Tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák zhodnotil zápas nasledovne: „Pezinok veľmi dobre podával, mal naozaj ťažký servis. My sme zle prihrávali, naše prihrávačky sa s tým mali vysporiadať, ale nezvládli to a zhoreli sme na prihrávke. Dostávali sme priame body z podania, alebo zo zlej prihrávky sme ťažko tvorili útok a Pezinok nás ubránil a vrátil nám to naspäť. Pezinok bol mocný a dnes vyhral zaslúžene.“

VTC Pezinok – VK Spišská Nová Ves 3:0 (22, 23, 15)

Rozhodovali: Kováč a Královič

Na snímke: smeč Pezinčaniek sa snažia blokovať Spišiačky Olejníková (11) a Yordanska (5) a vykrýva ich Sandtnerová (8).

Foto: Radovan Žigraj

Zdroj: Spišská24/ Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM