JAB Iné športy

Volejbalistkám to v Bratislave nevyšlo: Dievčatá sa dostali pod obrovský tlak a robili systémové chyby

Pred tristo divákmi si naše volejbalistky zmerali svoje sily s Bratislavčankami.Tretie extraligové kolo neskončilo pre Spišiačky priaznivo. Tu sú zlomové okamihy zápasu...

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistkám to v Bratislave nevyšlo: Dievčatá sa dostali pod obrovský tlak a robili systémové chyby
Zdroj: Dnes24.sk

„Slávia mala raketový nástup a pri servise Mikšíkovej sa dostala do vedenia 9:3. Hosťujúci tím síce znížil na rozdiel jedného bodu, ale v druhej časti setu dominovala Slávia a vyhrala hladko 25:15,“ informoval nás tajomník volejbalového klubu Igor Murko. V druhom dejstve vyhrávali domáce hráčky po dobrom útoku Hudecovej 12:9, ale Spišiačky po dvoch esách Olejníkovej za sebou a útoku Otaševičovej viedli 15:13. Tesný náskok si hosťujúce hráčky udržali a vyhrali druhý set 25:23.

Prvá časť piateho setu patrila Slávii a strany sa točili za stavu 8:5. Spišiačky však v závere znížili na 12:13 a mali dokonca kontru na vyrovnanie, ale proti bol Mikšíkovej blok, po ktorom mala Slávia mečbal. Hneď prvý domáce využili a tešili sa zo štvrtého víťazstva v sezóne.

„Súperovi gratulujem k víťazstvu. Hralo sa vo veľmi dobrej atmosfére a verím, že sa divákom tento pekný volejbal páčil,“ vyjadril svoje pocity tréner Ondrej Spišák. Ako ďalej povedal v prvom sete sa dostali dievčatá pod obrovský tlak servujúcich hráčok. „Domáce sa nás snažili odtiahnuť od siete, pretože máme dobre útočiace blokárky a to sa im podarilo. V prvom sete sme sa s tlakom na servise nevedeli vyrovnať. Od druhého setu sme prihrávali lepšie, ale Slávia v celom zápase výborne podávala a útočila. Na druhej strane treba povedať, že sme spravili veľa individuálnych systémových chýb a to nás stálo lepší výsledok,“ skonštatoval tréner po zápase.

VK Slávia EU Bratislava – VK Spišská Nová Ves 3:2 (15, –23, 16, –18, 12)

Zdroj: SVF, Slávia EU Snímka: Radovan Žigraj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM