Miroslav Pomajdík Iné športy

Víťazný uragán našich mladých volejbalistiek: Juniorky postupujú na Majstrovstvá Slovenska!

Cez víkend odohrali naše mladé volejbalové juniorky a kadetky viacero zápasov. Juniorky cestovali na 16. kolo do Zvolena a kadetky privítali na domácej pôde v 11. kole susedný Kežmarok. Naše dievčatá v oboch kategóriách potvrdili svoje kvality a urobili radosť nejednému fanúšikovi volejbalu.

Ilustračný obrázok k článku Víťazný uragán našich mladých volejbalistiek: Juniorky postupujú na Majstrovstvá Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

Juniorky nastúpili na dva zápasy proti poslednému Zvolenu. Mladé Zvolenčanky sa v obidvoch zápasoch zmohli len na výhru jedného setu a tak si Spišiačky dvoma víťazstvami upevnili tretiu priečku v ligovej tabuľke a zabezpečili si postup na Majstrovstvá Slovenskej republiky v Považskej Bystrici.

„Pre istotu postupu na Majstrovstvá SR v kategórii junioriek sme potrebovali vyhrať jeden zápas. Vyhrali sme oba a sme tam. Pre zranenia, maturity a choroby cestovalo do Zvolena len 9 našich hráčok. Začali sme, ako už tradične, opatrne a zle. A po prvý krát v tejto sezóne bez libera. Prvý set prvého zápasu prehrávame vo vyrovnanej koncovke. Potom, až do konca druhého zápasu, dominujeme vo všetkom. Zahrali si všetky hráčky k ich i trénerovej spokojnosti,“ povedal tréner junioriek Spišskej Novej Vsi Zdenek Hauer.

VK Slávia Zvolen – VK Spišská Nová Ves 1:3 (23,–14,–14,–23) a 0:3 (-20,–12,–19)

OM – Kadetky – 11. kolo

Naše kadetky nastúpili na domácej pôde proti Kežmarku. Domáce hráčky boli pri chuti, čo sa prejavilo aj v tom, že Kežmarčanky “vydolovali” z oboch zápasov iba jeden set. Aj napriek týmto výhram, naše dievčatá sa tento rok na Majstrovstvách SR nepredstavia.

„Lepší súper, lepší volejbal. Hoci v kadetskej súťaži nám už o nič nejde, zápasy SNV s Kežmarkom majú vždy nádych rivality a derby. A opäť sme zle začali a prvý set vyhrávame po síce dobrej koncovke ale so šťastím. V druhom a treťom sete prvého zápasu už hráme koncentrovane a kvalita sa prejavila aj výsledkovo. Dobrý volejbal a naša dobrá hra. Druhý zápas, napriek prehre v druhom sete, bol z našej strany volejbalovo ešte lepší. Výborný servis a následná obrana a protiútok nám, hlavne vo víťazných setoch, výborne fungovali a chvíľami sme predvádzali krásny a produktívny volejbal. Všetky hráčky, ktoré zasiahli do hry odviedli dobré výkony. Výbornú atmosféru v hale OA vytvorili rodičia i priatelia hráčok,“ povedal tréner kadetiek Spišskej Novej Vsi Zdenek Hauer.

VK Spišská Nová Ves – KV Oktan Kežmarok 3:0 (24,18,16) a 3:1 (12,–23,9,14)

Na snímke kadetky Spišskej Novej Vsi so svojimi trénermi Hauerom a Ďuriškom.

Foto: Igor Murko

Zdroj: Spišská24/Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM