Kultúra

Vinše, piesne a veľkonočné zvyky: Toto a ešte viac sa chystá v Redute

Tento rok príde Veľká noc už na konci marca. V Spišskej môžete už onedlho zažiť peknú a tradičnú akciu spojenú práve s touto tématikou.

Ilustračný obrázok k článku Vinše, piesne a veľkonočné zvyky: Toto a ešte viac sa chystá v Redute
Zdroj: TASR

Veľkonočné sviatky sa pomaly blížia a my si budeme môcť pripomenúť zvyky a obyčaje spojené s týmito sviatkami už onedlho aj v Spišskej Novej Vsi. Pravidelné predveľkonočné stretnutie rodín organizuje Okresná organizácia Únie žien Slovenska za podpory mesta Spišská Nová Ves a Domu Matice slovenskej v Spišskej Novej Vsi.

Podujatie s názvom Veľka noc prichodzi sa bude konať 19. marca o 17:30 v koncertnej sieni Reduty.

V programe vystúpia deti z MŠ na Stolárskej ulici, žiaci ZUŠ v SNV, folklórna skupina Kluknavčanka z Kluknavy a Klub dôchodcov Lipa, ktorí predstavia vinše, piesne, zvyky, obyčaje či jarné hry.

Zámer programu je podľa slov organizátorov motivačný a inšpiratívny, aby sa rodiny zišli pri slávení veľkonočných sviatkov a aby tradície našich predkov sa odovzdávali ďalším generáciám. Základné organizácie Únie žien Slovenska sa budú prezentovať výstavkami, ktoré predstavujú tradície regiónu Spiš. Návštevníci tohto podujatia budú môcť obdivovať slávnostné veľkonočné stoly a zároveň aj ochutnať veľkonočné dobroty.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM