JAB Kultúra

Víkendový prehľad: Tipy na zaujímavé podujatia v Spišskej a okolí

Dva dni oddychu už štartujú. Cez víkend si v Spišskej a okolí môžete vyraziť aj na zaujímavé podujatia. Prinášame vám 5 tipov.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový prehľad: Tipy na zaujímavé podujatia v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Mega piroh

23.júl 2016 o 10:00, Levoča (sídlisko pri prameni)

Medzi typicky spišské jedlá patria jednoznačne pirohy. O zápis do knihy Slovenských rekordov sa pokúsia Levočia tým, že spravia jeden mega piroh. Dobrou správou je, že diváci budú môcť pirohy ochutnávať zdarma.

Nočná prehliadka

23.júl 2016 o 19:00, kaštieľ v Markušovciach

Pre milovníkov histórie pripravilo múzeum Spiša tematickú nočnú prehliadku kaštieľa v Markušovciach. Dozviete sa všetko o rode Máriássyovcov a prehliadku spestrí vystúpenie skupiny historického šermu Jago. Vstupy do kaštieľa budú o 19:00 a 21:00 hod.

Muzikál, aneb cesty ku šteští

23.júl 2016 o 21:15, Radničné námestie

V rámci letného kina si môžete v sobotu vychutnať hudobný film s piesňami zo slávneho muzikálu Starci na chmelu. Muzikál, aneb cesty ke štěstí je o dnešných mladých ľuďoch a ich životoch – o túžbe po úspechu, priateľstve, rivalite, odvahe a samozrejme o láske.

Promenádne podujatie

24. júla 2016 o 16:00, pódium pred Redutou

Aj túto nedeľu sú v rámci kultúrneho leta pripravené popoludní promenádne podujatia. Najskôr to bude rozprávka pre najmenších s názvom Budkáčik a Dupkáčik. O 17:00 spestrí nedeľné popoludnie obyvateľom Spišskej folklórna skupina Markušovčan.

In line

24.júla 2016 o 16:00, Letná ulica

V nedeľu si prídu na svoje aj milovníci in line korčuľovanie. Každú nedeľu im totižto patrí letná ulica, ktorá bude na hodinu pre dopravu uzatvorená. Vychutnať si tak môžete jazdu rovno po námestí, od štvrtej do piatej hodiny popoludní každú nedeľu až do septembra.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM