JAB Kultúra

Víkendový oddych v Spišskej a okolí: 5 akcií, o ktorých by ste mali vedieť

Víkend sa blíži, je dobré dopriať si aj oddych. Ak nechcete ostať doma, skúste si vybrať niektoré z podujatí v Spišskej a okolí. Tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový oddych v Spišskej a okolí: 5 akcií, o ktorých by ste mali vedieť
Zdroj: Dnes24.sk

TAJOMNÁ LEVOČA

20. augusta 2016, námestie v Levoči

Tradičné podujatie spolu s Karpatským remeselným trhom si môžete cez víkend vychutnať aj na skok od Spišskej. Už 16. ročník Medzinárodného kultúrneho festivalu Dni Majstra Pavla vyvrcholia v druhej polovici augusta. Podujatie s názvom Tajomná Levoča si získala obľubu aj u ľudí z širokého okolia.

HARHOVSKE ČUDA A ZABAVISKA

20. augusta 2016, Spišský Hrhov

Na pravidelný a vskutku zaujímavý festival môžete skočiť aj do Spišského Hrhova. Na 14. ročníku sa Hrhovčania opäť pokúsia o zápis do knihy rekordov. Tentokrát pôjde o mega panvicu a mega varechu. Nebudú chýbať ani rôzne originálne súťaže či tradičný dožinkový sprievod. Dvojdňový festival spestrí skupina Desmod a speváčka Jana Kirschner.

MACBETH

20 a 21. augusta 2016 o 19.00, Divadlo Kontra

Po medzinárodných úspechoch Hamleta uvádza divadlo Kontra ďalšie veľdielo génia zo Stratfordu! Strhujúca adaptácia nadčasového príbehu o ľudských vášňach, túžbe po moci, zločine a treste. Hypnotizujúce predstavenie, ohromujúce svojou silou si môžete pozrieť v sobotu aj v nedeľu podvečer.

RAY CHARLES

20. augusta 2016 o 21.15, pred Redutou

Posledný film tohto leta pod holým nebom si môžete pozrieť v sobotu večer. Tentokrát ide o pozoruhodný životopisný hraný film o jednom z najslávnejších amerických hudobníkov a spevákov.

PROMENÁDNE PODUJATIE

21. augusta 2016 o 16.00, Radničné námestie

Na nedeľné popoludnie je pripravené na pódiu pred Redutou aj niečo pre najmenších. Rozprávku pre deti s názvom Veselá vandrovka si môžete pozrieť o 16.00. Po jej skončení nasleduje koncert gospelovej kapely TY & MY.

foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM