JAB Iné športy

Víkend sa niesol v znamení volejbalu: Viaceré dievčatá zažili veľkú premiéru v dresoch

Cez víkend žila športová hala v Spišskej Novej Vsi volejbalovým turnajom mládeže. V sobotu si zahrali juniorky a kadetky. V nedeľu si zmerali sily staršie a mladšie žiačky.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa niesol v znamení volejbalu: Viaceré dievčatá zažili veľkú premiéru v dresoch
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu obsadili športovú halu juniorky a kadetky, ktoré sa pred celkom slušne zaplnenou halou vypli k veľmi dobrým výkonom. Celkovo sa turnaja zúčastnilo 6 družstiev, ktoré v dvoch skupinách odohrali medzi sebou, ako i nakríž skupinami spolu 11 zápasov. Juniorky sa popasovali s Liptovským Hrádkom. Súperkami kadetiek boli družstvá z Košíc, Hrádku či Prešova.

V nedeľu si zahrali žiačky, ktoré odohrali spolu 15 zápasov, ale v 3 kategóriách. Svoje umenie predviedli nielen staršie žiačky, ale aj mladšie žiačky v 6-kovom volejbale. Novinkou bol štvorkový volejbal, ktorý predviedli mladšie žiačky. Táto kategória sa hrá na ihrisku rozmerov 7×7 m a samozrejme hrajú iba 4 hráčky na každej strane. „Štvorkový“ volejbal mal v športovej hale premiéru a rodičov jednoznačne zaujal.

„Celkovo v tomto dvojdňovom turnaji nešlo ani tak o výsledky, ako o súhru dievčat, vyskúšanie si herných systémov, ale v neposlednom rade aj základných návykov pri volejbalových zápasoch, hlavne u mladších kategórií,“ ozrejmil tajomník volejbalového klubu Spišská Nová Ves Igor Murko. „Veď mnohé z mladších žiačok hrali v dresoch a pred rodičmi vôbec po prvý raz a hneď vo veľkej hale,“ doplnil Murko.

Podľa slov tajomníka volejbalového klubu tento volejbalový víkend jednoznačne splnil účel i cieľ. Organizáciu turnaja si pochvaľovali všetci tréneri i prítomní rodičia. „Obojstranná spokojnosť náš klub zaväzuje i povzbudzuje do ďalšej práce,“ uzavrel Igor Murko.

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM