JAB Rôzne

VIDEO zo Spišského hradu, čo musíte vidieť: Partia chalanov predviedla kúsky, z ktorých sa tají dych!

S originálnym spôsobom, ako predstaviť Slovákom, ale aj celému svetu naše kultúrne pamiatky prišla partia chalanov, ktorí sa venujú nezvyčajnej aktivite s názvom parkour. Tentokrát si vybrali náš Spišský hrad. Pozrite si video!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO zo Spišského hradu, čo musíte vidieť: Partia chalanov predviedla kúsky, z ktorých sa tají dych!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme sa dozvedeli od jedného z hlavných aktérov tohto projektu, Dominika Souhradu, chcú chalani z Trenčína týmto spôsobom odprezentovať naše hrady.

Projekt sa volá CASTLE RUN – je to dokument o slovenských hradoch. „Snažíme sa umením pohybu ako je parkour, freerun, street workout, ukázať osem slovenských hradov, ktoré budú neskôr spojené do celovečerného dokumentu,“ prezradil Dominik.

A prečo práve hrady? „Parkour je umenie pohybu dostať sa z jedného bodu do druhého zdolávaním prekážok pomocou vlastného tela. Keď sme robili dokument o slovenskej prírode zistili sme, že na Slovensku je veľa pekných hradov a nie všetci ich poznajú. Rozhodli sme sa ich teda priblížiť ľuďom aj týmto spôsobom, keďže na hradoch sú na parkour vhodné podmienky,“ dodal.

Video Spišského hradu je už štvrté v poradí. Okrem Spišského hradu chlapci týmto spôsobom predstavili Beckov, Devín aj Trenčiansky hrad. Tešiť sa môžeme ešte na štyri ďalšie.

„Zapáčil sa nám aj Ľuboviansky hrad, Oravský i Čachtický. Uzatvoríme to Bratislavským hradom, ale bude to trošku iné nechajte sa prekvapiť,“ doplnil Dominik.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Spišský hrad v podaní chalanov parkouristov
9
Galéria
Úžasné VIDEO :Prezentácia Spišského Hradu podľa parkouristov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM