JAB Šport

VIDEO a FOTO zo Spišských športových hier: Nechýbal ani slávnostný ceremoniál

V Spišskej sa opäť po roku rozhorel olympijský oheň. Niekoľko stoviek detí a mládeže z celého regiónu sa zišlo na Spišských športových hrách.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO a FOTO zo Spišských športových hier: Nechýbal ani slávnostný ceremoniál
30
Galéria

Spišské športové hry detí a mládeže sú v našom meste už niekoľko rokov pravidelným podujatím, ktorým vrcholí každý školský rok. Ich 21. ročník opäť začal slávnostným ceremoniálom a nechýbalo ani samotné zapálenie olympijského ohňa priamo na futbalom štadióne v Spišskej Novej Vsi.

VIDEO: Spišské športové hry začali slávnostne, veď si to pozrite
2
Galéria

Menších aj väčších športovcov privítal na úvod aj primátor Spišskej Ján Volný spolu s poslankyňou mestského zastupiteľstva Jankou Brziakovou, ktorá tento ročník Spišských športových hier aj otvorila. Úvodnú slávnosť spestrilo i vystúpenie mažoretiek zo Sabinova a symbolických päť olympijských kruhov vytvorilo aj 230 detí z novoveských materských škôlok, ktoré predviedli opäť malú spartakiádu.

21.ročník odštartoval už tradične malým Spišským maratónom priamo na futbalovom štadióne. Po napínavom závere pretekov si zlatú medailu vybojoval Martin Mrovčák z Technickej akadémie v Spišskej Novej Vsi. „Tento rok je pre žiakov pripravených 12 športových disciplín. Musím však povedať, že ma veľmi milo prekvapila aj účasť športovcov. Je ich dokonca viac ako minulý jubilejný ročník a to presne 880,“ povedala vedúca oddelenia školstva Dana Mrnková.

Ako doplnila, pozitívne hodnotí najmä účasť stredných škôl. Tento rok sa dokonca podľa jej slov zapojili všetky gymnázia nielen z okresu ale aj z celého regiónu. Nechýbali žiaci napríklad z Kežmarku, Svitu či Gelnice.

„Cieľom týchto hier je vzbudiť u mladých súťaživosť, ale hlavne ich naučiť vytrvalosti, správaniu fair play či akejsi spolupatričnosti, aby dopriali víťazstvo aj jeden druhému. Na oplátku im chceme aj my dospelí dopriať za ich snahu aj takýto slávnostný ceremoniál, aby videli, že si vážime, keď mladí ľudia a deti športujú,“ uzavrela vedúca oddelenia školstva.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

FOTO: Naše mesto zažilo 21. ročník  Spišských športových hier
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM