JAB Rôzne

Vianočné stolovanie či výzdoba? Inšpirujte sa študentmi Hotelovej akadémie, FOTO

Hoteláci zo Spišskej každoročne pripravujú pred blížiacimi sa sviatkami slávnostné tabule či vianočné dekorácie. Ich dielami sa môžete inšpirovať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné stolovanie či výzdoba? Inšpirujte sa študentmi Hotelovej akadémie, FOTO
23
Galéria

Najkrajšie sviatky v roku už klopú na dvere a celkovú atmosféru Vianoc určite dopĺňa aj vianočná výzdoba či rôzne dekorácie, ktoré spestria našu domácnosť. Na Štedrý večer zase nesmie chýbať slávnostne prestretý stôl. Študenti Hotelovej akadémie pripravujú každoročne práve v tomto období výstavku venovanú Vianociam.

Tradičné aj moderné

Nechýbajú slávnostné tabule, rôzne dekorácie a tradičné či menej známe jedná, ktoré k týmto sviatkom zaručene patria. Ako povedala pre náš portál zástupkyňa riaditeľa pre praktické vyučovanie Helena Dzurillová, do príprav sa zapojili žiaci zo všetkých študijných a učebných odborov, aby boli inšpiráciou pre budúcich študentov aj obyvateľov nášho mesta.

„Študenti pripravili niekoľko slávnostných tabúľ od tradičných až po tie moderné. „Vianočnými farbami každý rok ostávajú červená, biela a zelená. No tento rok je trendom práve biela, ktorá by mala pri vianočnom zdobení prevládať. Fantázii sa však medze nekladú a pri slávnostnom prestieraní môžete použiť aj modrú či fialovú,“ priblížila Dzurillová.

Dekorácie z nepotrebných vecí

Kreativita ide dopredu, a preto sa podľa slov zástupkyne aj majsterky a učitelia odborných predmetov snažia vždy vymyslieť niečo nové, pekné, pri čom sa dajú využiť veci, ktoré nájdeme aj v domácnosti. Hoci stále prevláda prírodný materiál, vianočné prestieranie či dekorácie môžeme spestriť dekoráciou zo starého svetra, ponožkou, či použitím nepotrebných kartónov.

Obmenou prechádza v tomto období aj gastronómia. Okrem klasiky, ktorá nesmie chýbať na štedrovečernom stole, si môžete vianočné dni spestriť aj modernou kuchyňou. Pripraviť si môžete, v poslednom období veľmi obľúbený, pečený čaj, mous penu, či ovocné a zeleninové vianočné stromčeky.

Ukážky z tvorby študentov Hotelovej akadémie nájdete v našej galérii.

Vianočné dekorácie v podaní študentov Hotelovej akadémie
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM