Rôzne

Veľké zhromaždenie neobišlo ani naše mesto: Pred Redutu prišli stovky Novovešťanov, FOTO

Pred budovu Reduty prišlo v piatok podvečer niekoľko stoviek obyvateľov Spišskej Novej Vsi. Pripojili sa tak k ďalším zhromaždeniam po celom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zhromaždenie neobišlo ani naše mesto: Pred Redutu prišli stovky Novovešťanov, FOTO
26
Galéria

Piatok 2. marca sa na Slovensku niesol v znamení jedného z najväčších zhromaždení v ére samostatnosti krajiny. Do ulíc vyšlo niekoľko desiatok tisíc ľudí vo viacerých slovenských mestách. Podporu vyjadrili aj ľudia v zahraničí, korí podobné akcie zorganizovali v niekoľkých ďalších lokalitách. Organizátori na Slovensku sa nezastavili a v piatok 9. marca sa konali ďalšie zhromaždenia s názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“.

Pred novoveskú Redutu prišlo v piatok niekoľko stoviek ľudí
2
Galéria

Výnimkou nebola ani Spišská Nová Ves, kde sa zhromaždenie konalo o 17:00 hod. pred budovou Reduty. Medzi stovkami zúčastnených nechýbali zástupcovia mladej, ale ani staršej generácie. Na provizórnom pódiu sa ľuďom prihovorili študenti, učiteľky, herci, ale aj primár gynekologicko- pôrodníckeho oddelenia v Spišskej Novej Vsi či známy redaktori novín.

„Keď som ja začínal s novinárskou prácou, Janko Kuciak sa práve narodil. Preto je pre mňa o to smutnejší pocit, že keď ja rozmýšľam o novinárskom dôchodku, on na začiatku svojej úžasnej kariéry už tu nie je,“ prihovoril sa prítomným Marek Baláž.

„Osobne ma veľmi teší, že je tu aj veľa mladých ľudí, a že mladým nie je jedno čo sa tu deje,“ vyjadril sa Matúš Gavlák.

„Takéto zhromaždenie nám nie je cudzie. Pred dvoma rokmi sme tiež stáli na námestí Spišskej a symbolicky zvonili na lepšie časy. Veríme, že aj tieto zhromaždenia prispejú na Slovensku k lepším časom,“ vyjadrila sa Zuzana Hronová za Iniciatívu slovenských učiteľov.

Zhromaždenie pred Redutou prišiel podporiť aj spevák skupiny Smola a Hruška Jozef Spoko Kramár a hudobník Martin Pižem. Na záver stretnutia si prítomný zaspievali slovenskú hymnu a krátko pred pol siedmou sa stovky Novovešťanov pobrali do svojich príbytkov.

Priebeh stretnutia si môžete pozrieť aj v našej galérii.

OBRAZOM: Pred budovu Reduty prišli stovky Novovešťanov
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM