JAB Rôzne

Veľká noc sa blíži: Inšpirujte sa krásnymi nápadmi študentov Hotelovej akadémie, FOTO

Veľkonočné sviatky už klopú na dvere. Študenti Hotelovej akadémie v Spišskej pripravili niekoľko krásnych variácií slávnostne prestretého stola.

Ilustračný obrázok k článku Veľká noc sa blíži: Inšpirujte sa krásnymi nápadmi študentov Hotelovej akadémie, FOTO
12
Galéria

Každoročne pred Vianocami či Veľkou nocou študenti Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi pripravujú slávnostné tabule či pokrmy súvisiace s blížiacimi sa sviatkami. Výnimkou nie je ani tento rok.

„Kedže sme na Hotelovej akadémii a blížia sa sviatky, je to príležitosť ukázať spolužiakom, rodičom ale aj širokej verejnosti inšpirácie či trendy, ktoré môžu využiť pri slávnostnom stolovaní," priblížila nám dôvod konania tejto pravidelnej akcie zástupkyňa Hotelovej akadémie Helena Dzurillová.

Slávnostné tabule pripravujú podľa jej slov žiaci prvého a druhého ročníka odboru Hotelová akadémia, no pomáhajú aj starší žiaci. Študenti si tento rok pripravili päť slávnostne prestretých stolov. „ Zvolili sme kontrastné farby, ktoré sú tento rok moderné. Použili sme zlatú, ktorá je slávnostná, ale taktiež fialovú, ktorá celý stôl oživí. Tento rok je trendy aj zelená či žltá ako symboly jari,“ priblížila nám študentka Veronika.

Ako ju doplnila spolužiačka Jana, na slávnostne prestretom stole by okrem symbolov Veľkej noci, ako sú zajačiky, kuriatka či veľkonočné vajíčka nemali chýbať živé kvety a veľkonočné doplnky z prírodných materiálov. „Okrem prestierania, servisu a veľkonočných doplnkov sme preto vsadili aj na živé ikebany či veniec z kvetov,“ ozrejmila.

Veľkonočné tabule vytvorené študentmi Hotelovej akadémie si môžete pozrieť v našej galérii.

Veľkonočná inšpirácia: Pripravte si slávnostne prestretý stôl
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM