JAB Rôzne

Veľká fotogaléria: V novoveskej Redute si zmerali sily kozmetičky a kaderníčky

Už 23. ročník v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike sa konal v Spišskej Novej Vsi a my sme boli pritom. Pozrite si FOTO!

Ilustračný obrázok k článku Veľká fotogaléria: V novoveskej Redute si zmerali sily kozmetičky a kaderníčky
44
Galéria

Symbolicky, 23. marca, sa zišla šesťdesiatka budúcich kaderníčok a kozmetičiek z celého regiónu na 23. ročníku súťaže organizovanej Strednou odbornou školou v Spišskej Novej Vsi, aby odprezentovali svoju šikovnosť a zmerali si sily v rôznych témach.

Moderný pánsky účes, dámsky spoločenský účes na stužkovú slávnosť, žena v meste či žena kráľovná večera boli zadania, s ktorými sa museli študenti popasovať. Posledným zadaním bol slávnostný spoločenský účes na Ples Spišiakov.

„Sme radi, že táto súťaž má dlhoročnú tradíciu a žiaci nielen zo Spišskej, ale aj z Popradu, Kežmarku či Košíc môžu aj takouto formou odprezentovať svoje zručnosti,“ povedal riaditeľ školy Vasil Kolesár s tým , že keďže je to súťaž, hodnotiť bude aj odborná porota. „Tá je zložená prevažne z našich úspešných absolventov, ktorým sa darí a majú za sebou veľa skúseností. Práve skúsenosťami a profesionalitou sú príkladom a motiváciou pre našich terajších žiakov,“ doplnil riaditeľ.

V porote sa nachádzala aj známa novoveská kaderníčka Mirka Kulová, ktorej sme sa spýtali na kritériá hodnotenia. „Zaujíma nás výber modelky, čo má oblečené a samozrejme, účes, ktorý je dôležitý, no pre nás je podstatný celkový dojem,“ ozrejmila.

Ako doplnila, tento rok podľa nej dievčatá pochopili, čo je moderné a čo sa nosí a milo prekvapili hlavne výberom modeliek. Pravidelným hosťom podujatia sa stáva každoročne aj primátor mesta Ján Volný, ktorý nevynechal ani tento ročník a nechal sa študentkou druhého ročníka ostrihať priamo na pódiu.

Vydarené účesy, zaujímavé líčenia a krásne dievčatá si môžete pozrieť aj v našej galérii.

V OBRAZOCH: Novoveská Reduta sa nachvíľu zmenila na salón krásy
44
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM