Oliver Buza Basketbal

Valosun Brno nad sily Spišiačok

Basketbalistky Spišskej Novej Vsi odohrali tretí zápas stredoeurópskej ligy CEWL a na palubovke brnenského Valosunu podľahli domácim 60 : 79.

Ilustračný obrázok k článku Valosun Brno nad sily Spišiačok
Foto: Jozef Kožár

Zápas sa pritom pre hostky začal vyvíjať dobre. Novovešťanky vyhrali prvú štvrtinu a do polčasu boli basketbalistkím Brna vyrovnaným súperom. Domáce však v tretej štvrtine bodovo odskočili Spišiačkám, načo hostky už nedokázali nájsť recept a na Morave prehrali. Touto porážkou si poriadne skomplikovali postup do záverečného Final four.

Róbert Šimkuľák (GM Spišskej Novej Vsi) : „V centre Moravy sa hral zaujímavý duel na ktorý sme nastúpili bez piatich hráčok, ktoré by normálne hrali. Chýbali nám z rôznych dôvodov Jalčová, Letková, Michulková, Nagyová a Lásková a tak šancu dostali iné baby a až na Krnjetinu, ktorá odohrala ďalší zlý zápas nesklamali. Stretnutie rozhodli dve bodové série domácich. Na tu prvú sme ešte dokázali reagovať a vyrovnať, tá druhá znamenala náš koniec. Aj keď to bude nesmierne ťažké pokúsime sa skončiť v skupine na druhom mieste a dostať sa do Final four.

Valosun KP Brno (ČR) – ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves (SR) 79:60 (18:20, 22:12, 18:12, 21:16)

Najviac bodov Sp. Novej Vsi: Palušná 20, Stehlíková 14, Smithová-Williamsová 13

  • ob-
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM