Rôzne

V susedných Smižanoch bude poriadne veselo: Aha, čo sa tam chystá

Veľké množstvo hudobne nadaných detí a mládeže sa stretne už o pár dní v Smižanoch. Desiatky účinkujúcich ukážu na jednom pódiu svoju lásku k folklóru.

Ilustračný obrázok k článku V susedných Smižanoch bude poriadne veselo: Aha, čo sa tam chystá
Zdroj: TASR

Len na skok od Spišskej si prídu na svoje milovníci tradičnej ľudovej kultúry. Práve tam sa bude totižto konať regionálna súťažná prehliadka hudobného folklóru detí pod názvom Zahraj, že mi zahraj, ktorú organizačne zastrešuje Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi.

Veľké množstvo nadaných detí a mládeže sa stretne 24. marca 2018 o 10.00 hod. v Kultúrnom dome v Smižanoch.

Podľa slov kompetentných, poslaním tejto súťaže je podpora a rozvoj pozitívneho vzťahu u detí k tradičnej ľudovej kultúre, ktorá sa uskutočňuje s dvojročnou periodicitou a je určená deťom a mládeži do 16 rokov.

„Na súťaž sa prihlásili 3 detské ľudové hudby, 10 speváckych skupín, 29 sólistov spevákov a 3 sólisti inštrumentalisti z okresu Spišská Nová Ves a Gelnica,“ doplnili organizátori a tým, že na jednotlivé súťažné vystúpenia bude dohliadať trojčlenná odborná porota. Tá vyberie z každého okresu a z každej kategórie jedného postupujúceho, ktorý bude reprezentovať región na krajskej súťaži dňa 21.apríla 2018 v Buzici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM