JAB Rôzne

V spišskonovoveskej zoo to cez víkend poriadne žilo: Zišlo sa tu viac ako sto dobrovoľníkov

Víkendové počasie prialo všetkým vonkajším aktivitám. V zoologickej záhrade to tiež poriadne žilo. No neboli to obyčajní návštevníci.

Ilustračný obrázok k článku V spišskonovoveskej zoo to cez víkend poriadne žilo: Zišlo sa tu viac ako sto dobrovoľníkov
Zdroj: ZOO SNV

Hrable, metly či fúriky. Toto bolo náradie ktoré si zo sebou priniesli do spišskonovoveskej zoo dobrovoľníci. V rámci svojho osobného voľna sa ich tu zišlo presne 103 aby pripravili zoologickú záhradu na letnú sezónu. Do čistenia sa už pravidelne zapájajú dobrovoľníci zo Združenia rodičov a priateľov diabetických detí Spišiačik a zo spoločnosti Embraco Slovakia.

Pre združenie Spišiačik bol toto jubilejný už desiaty ročník, kedy sa rozhodli dobrovoľne pomôcť. Ako nám prezradila hovorkyňa združenia Zuzana Hercegová tento rok sa prihlásilo aj najviac dobrovoľníkov za posledné roky. A prečo každý rok prichádzajú do zoo aj keď nemusia? „Diabetici síce majú cukrovku, ale nie sú z cukru preto radi pomáhame a zapájame sa do takýchto aktivít,“ povedala.

Ako doplnila táto pomoc ich napĺňa. „Chceme aby naša zoologická záhrada bola pôvabná a krásna, ako pre nás tak aj pre jej návštevníkov. Aj takouto aktivitou sme chceli prispieť do okolia v ktorom sa nachádzame,“ uzavrela Hercegová. Ako to vyzeralo v sobotu dopoludnia v novoveskej zoo si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Do čistenia zoo v Spišskej sa pustilo viac ako 100 dobrovoľníkov
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM