JAB Rôzne

V Spišskej zaznamenali podstatný pokles popíjania mladých: A ešte si po sebe aj upracú!

Väčšina miest bojuje s mladistvými, ktorí radi popíjajú. Počas letných prázdnin to býva často horšie. V Spišskej novej Vsi sa to, ale z roka na rok zlepšuje.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej zaznamenali podstatný pokles popíjania mladých: A ešte si po sebe aj upracú!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa slov náčelníka mestskej polície Michala Komaru počas tohtoročnej letnej sezóny nastal podstatný pokles požívania alkoholických nápojov maloletými, či mladistvými. V minulosti boli najväčšie problémy s popíjajúcou mládežou hlavne na sídlisku Západ. „Namontovaním kamerového systému a zvýšením monitorovacej hliadkovej činnosti došlo aj na tomto problémovom sídlisku k upokojeniu situácie,“ povedal náčelník.

„Reagujeme hlavne na podnety občanov. Vo väčšine prípadov je mládež upozornená po príchode hliadky. K náprave došlo aj v tom, že si za sebou poupratujú,“ ozrejmil Komara. Ako nás ďalej náčelník polície informoval v zmysle zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a zriaďovaní a prevádzke protialkoholických záchytných staníc nie je mestská polícia oprávnená riešiť maloletých a mladistvých za konzumovanie alkoholických nápojov. V prípade takéhoto zistenia mestská polícia zdokumentuje stav vecí a postúpi na riešenie oddeleniu sociálnych vecí mesta.

„V tomto roku sme nezaznamenali výtržnosti u maloletých. V prípade, že dôjde k spáchaniu trestného činu, okamžite skutok postupujeme policajnému zboru, ktorý je to kompetentný riešiť,“ uzavrel Michal Komara.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM