Správy Správy

V Spišskej vám môžu namontovať bezpečnostnú retiazku zadarmo: Pozrite si, či ste cieľovou skupinou...

Projekt s názvom Bezpečnostná retiazka bude mať v Spišskej pokračovanie. 222 bytov bude mať namontovanú bezpečnostnú retiazku od mesta grátis. Ktoré skupiny obyvateľov sú v tejto veci cieľovými?

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej vám môžu namontovať bezpečnostnú retiazku zadarmo: Pozrite si, či ste cieľovou skupinou...
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Spišská Nová Ves v spolupráci s Mestskou políciou zrealizovalo v roku 2013 projekt „Bezpečnostná retiazka“, ktorý bol zameraný na pomoc starším a osamelým občanom a občanom so zdravotným postihnutím. V rámci projektu sa namontovalo 333 ks retiazok do dverí bytov, čím sa zvýšila bezpečnosť seniorov a zdravotne postihnutých osôb.

Na základe veľkého záujmu občanov Mesto Spišská Nová Ves predložilo Rade vlády SR pre prevenciu kriminality aj v roku 2015 projektovú žiadosť Bezpečnostná retiazka II. – rozšírenie bezpečnosti. Na realizáciu projektu získalo mesto dotáciu vo výške 5 700 €. Projekt spolufinancuje čiastkou 1 425 €.

Celkovo bude namontovaných 222 kusov retiazok do bytov. „Cieľovými skupinami sú seniori starší ako 60 rokov žijúci samostatne, seniori starší ako 65 rokov, žijúci v spoločnej domácnosti a osoby zdravotne postihnuté. Bezpečnostná retiazka bude namontovaná bezplatne na vchodové dvere domácnosti,“ píše sa na stránke mesta.

Občanov Spišskej Novej Vsi, ktorí spĺňajú uvedené vekové a zdravotné kritéria sa môžu nahlásili na mailovej adrese:martina­.zummerova(at)mes­tosnv.sk, prípadne na tel. č. 053/4152415 najneskôr do 4.9. 2015.

S montážou začnú kompetentní po 15. septembri 2015 predtým však budú každého záujemcu telefonicky kontaktovať. Koordinátorom projektu je aj v tomto roku Mestská polícia v Spišskej Novej Vsi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM