Rôzne

V Spišskej sa výklady opäť zaplnili tablami: Tentokrát sa lúčia tí najmenší FOTO

Stáva sa pravidlom, že nie len maturanti zapĺňajú svojimi tablami výklady v Spišskej Novej Vsi. Zahanbiť sa nechcú dať ani tí najmenší. Pozrite sa, čo všetko sme objavili na Letnej ulici ...

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej sa výklady opäť zaplnili tablami: Tentokrát sa lúčia tí najmenší FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V tomto období sa opäť zaplnili výklady obchodov a reštaurácii tablami. Po maturantoch nastal čas rozlúčky predškolákov, ktorí od septembra zasadnú do školských lavíc. My sme boli zvedaví prečo sa aj škôlkari rozhodli mať tablo aj na to, či ho majú prvýkrát.

V materskej škole na Stolárskej ulici majú tablá už štvrtý rok. „Veľmi sa nám ten nápad páčil, prvé dva roky mala vždy len jedna trieda, teraz nám končia tri triedy a každá má svoje tablo,“ prezradila riaditeľka škôlky s tým, že tablá z výkladov poputujú na chodby jednotlivých pavilónov, v ktorých deti materskú školu navštevovali .

Ani ďalšie materské školy v Spišskej sa nedali zahanbiť. Vo výkladoch dokonca nájdete už aj prvé originály a svojou kreativitou dobiehajú povestné maturitné tablá. „Myslím, že si to zaslúžia, veď niektoré deti strávili v škôlke aj štyri roky. Je to pekná pamiatka a deti majú z toho veľkú radosť,“ doplnila riaditeľka z materskej školy J. Hanulu.

Materská škola P. Jilemnického tiež nie je v tomto nováčikom. „Tablá majú predškoláci každý rok. Je to tak, už desať rokov. Doteraz sme ho mali vystavené len na sídlisku a teraz sme ho dali prvýkrát aj do mesta,“ ozrejmila riaditeľka škôlky. V uliciach Spišskej sme však okrem materských škôl našli tablo aj jednej základnej a jednej umeleckej školy.

Náš „prieskum“ však nemusí byť stopercentný a je možné, že sme nejaké prehliadli. Pozrite si v našej fotogalérii, aké všakovaké tablá nájdete v spišskonovo­veských výkladoch v centre mesta!

Originálne tablá už nie sú len výsadou maturantov
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM