Kultúra

V Spišskej sa predstavia amatérski filmári: Cineama 2017 v nových priestoroch

Ďalší ročník regionálnej súťažnej prehliadky neprofesionálnej filmovej tvorby klope na dvere. Tradičná akcia bude prebiehať v nových priestoroch.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej sa predstavia amatérski filmári: Cineama 2017 v nových priestoroch
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V Spišskej sa už čoskoro budú môcť predviesť amatérski filmári a filmárky na regionálnej súťažnej prehliadke neprofesionálnej filmovej tvorby.

25. ročník akcie s názvom Cineama 2017 pripravuje Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi.Všetci filmu chtiví nadšenci, milovníci nekomerčného umenia a dobrého vkusu, sa tak môžu opäť tešiť na plejádu nečakaných filmových nápadov.

Tohtoročná prehliadka sa odohrá v nových priestoroch – Galérii umelcov Spiša a to dňa 28. februára 2017 od 17:00 hodiny.

Okrem obrazovej nádielky podľa slov kompetentných prehliadka tradične ponúkne aj verejnú diskusiu a fundované odpovede vo veci znalých porotcov. Každý, kto má akúkoľvek pochybnosť či nezodpovedané otázky týkajúce sa jeho vlastných tvorivých snažení je na diskusii vítaný.

Najlepšie filmy z prehliadky postúpia do krajského či celoštátneho kola. Víťazi celoštátneho kola budú mať možnosť zúčastniť sa na celosvetovom kongrese neprofesionálneho filmu v nemeckom Dortmunde.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM