Rôzne

Deti v Spišskej majú dôležitú úlohu: Pokúsia sa o rekord v pití mlieka!

Spišská Nová Ves sa chystá vytvoriť slovenský rekord v pití mlieka. Pokúsia sa oň žiaci z materských a základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Deti v Spišskej majú dôležitú úlohu: Pokúsia sa o rekord v pití mlieka!
Zdroj: TASR

V stredu 28. septembra sa v Spišskej Novej Vsi odohrá pokus o ďalší slovenský rekord. Po najvyššej kostolnej veži, najdlhšej obloženej bagete, najdlhšej papierovej reťazi, najdlhšej kresbe na chodníku, najväčšom stretnutí vozidiel jednej značky, najväčšej mozaike z cestovín, najdlhšej sladkej roláde či rekorde v behu na vysokých opätkoch sa stane metropola stredného Spiša miestom, kde sa uskutoční pokus o rekord v pití mlieka. Jeho protagonistami budú žiaci materských a základných škôl.

Čítajte tiež: FOTO a VIDEO: Ženy aj muži sa pokúsili prekonať slovenský rekord v behu na opätkoch

„Kedysi bolo mlieko každodennou súčasťou jedálneho lístka, v posledných rokoch sa táto situácia zmenila. Keďže je mlieko dôležitým zdrojom prvkov a látok pre vývoj dieťaťa, rozhodli sme sa uskutočniť tento pokus o ustanovujúci slovenský rekord v pití mlieka,“ uviedol primátor mesta Ján Volný.

Spišiakom podala pomocnú ruku Tatranská mliekareň, ktorá mlieko balí do škatuliek a zabezpečuje tak mlieku obal vhodný na prevoz i záruku trvanlivosti. „Podľa našich informácií by sa malo do pokusu zapojiť približne 5 000 detí vo veku od 3 do 15 rokov. Pod Tatrami sa mlieku tradične darilo, podhorské pastviny sú pre hovädzí dobytok ideálne. Takže budeme mladým Spišskonovovešťanom držať palce, aby sa pokus podaril,“ uviedol primátor Ján Volný.

Čítajte tiež: Zaujímavý festival pod Spišským hradom: Hudba, súťaže a dobrá nálada!

Termín pokusu nie je náhodný. Svetový deň mlieka v školách, pripadajúci na poslednú stredu v septembri, zaviedla v roku 2000 Organizácia Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). V roku 2016 Svetový deň mlieka v školách pripadá na 28. septembra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM