JAB Samospráva

V Spišskej pribudne novinka v podobe infoboxov: Pozrite si vopred, na čo všetko nám poslúžia

TOUCH BOX - multimediálny dotykový informačný systém pribudne v najbližších mesiacoch do nášho mesta. Koľko to bude stáť, koľko ich bude a čo všetko sa z nich dozvieme?

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej pribudne novinka v podobe infoboxov: Pozrite si vopred, na čo všetko nám poslúžia
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala prednostka mestského úradu Jela Bednárová po tom, čo sa s pozitívnym ohlasom stretla inštalácia infoboxu na mestskom úrade, plánuje spoločnosťou ARD systém v spolupráci s mestom doplniť integrovaný informačný systém v Spišskej Novej Vsi.

„Informačný objekt bude poskytovať 3 plagátovacie plochy a jednu stranu s veľkoplošnou obrazovkou. Plagátovacie plochy sú navrhnuté ako svetelné, teda budú poskytovať informácie aj v nočných hodinách. Veľkoplošná obrazovka navrhnutá, ako dotyková bude aktívna 24 hodín denne,“ prezradila prednostka.

Na nových infoboxoch si budete môcť pozrieť mapu mesta, informácie o podujatiach a aktualitách mesta, ako aj upútavky na dennú tlač s možnosťou prečítania si úvodov do konkrétnych článkov. „Plánujeme v meste osadiť celkom 3 takéto infoboxy, zatiaľ nie sme definitívne rozhodnutí kde to bude. Zvažujeme viacero možností, keďže umiestnenie súvisí s napojením na elektrickú energiu,“ doplnila Bednárová.

Podľa jej slov mesto tento systém finančne nezaťaží, nakoľko je súčasťou zmluvného záväzku medzi mestom a spoločnosťou ARD systém o poskytnutí reklamných možností na stĺpoch verejného osvetlenia. Inštalácia infokioskov by mala prebiehať v najbližších dvoch mesiacoch.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM