Marie Melníková Krimi

V Spišskej prepadol banku, ukradol 5 600 eur

Okolo deviatej ráno bol v centre Spišskej Novej Vsi ozbrojený prepad banky . Maskovaný lupič so zbraňou v ruke žiadal od pracovníčky banky peniaze. Ukradol 5 600 eur!

Za bieleho dňa, v centre mesta došlo k ozbrojenému prepadu banky na Letnej ulici. Podľa našich informácií sa k ozbrojenej lúpeži uchýlil približne 175 centimetrov vysoký mladý muž vo veku 25– 35 rokov. Na sebe mal sivú bundu s kapucňou a modré rifle. „Na hlave mal kuklu s otvormi. Okolo krku mal obtočený viacfarebný šál a na rukách mal sivočierne rukavice,“ informovala krajská policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mesárová.

„Vyzeralo to ako ženská kabelka, z ktorej vybral zbraň. Pristúpil k pracovníčke banky a po česky jej povedal, nech mu dá peníze. Do tašky si uložil peniaze. Celé sa to zomlelo strašne rýchlo. Nemala som pri sebe ani mobil. Viem, že v tejto časti mesta je namontovaná kamera. Rýchlo som utekala po mobil, aby som zavolala mestskú políciu,“ rozprávala nám zdesene žena, ktorá bola práve v čase prepadu v banke. Náš zdroj nás pre strach žiadal o anonymitu. Páchateľ hneď po prepade utekal cez park na ulicu Ing. Kožucha.

Dozvedeli sme sa, že zamestnankyňa banky bola pochopiteľne v šoku. Pred bankou boli ozbrojení policajti. Miesto ohraničili policajnou páskou. Pri prepade sa našťastie nikomu nič vážne nestalo. Policajti po páchateľovi intenzívne pátrajú. Pri dolapení hrozí, že si posedí v base 7 až 12 rokov. Polícia žiada o pomoc občanov, ktorí spoznali podozrivého muža na fotografiách, aby tieto informácie oznámili na ktoromkoľvek útvare PZ alebo na známom telefónnom čísle 158.

„V čase prepadu sa v banke nachádzali traja klienti,“ informovala hovorkyňa ČSOB banky Zuzana Eliášová.

Text: MARIE MELNÍKOVÁ, foto: mel/pz

PREPAD BANKY
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM