JAB Rôzne

V Spišskej postavili parádne dielo: Mestečko z pol milióna kociek lega, FOTO

Malí aj veľkí. Ženy i muži. Spoločnými silami dokázali postaviť parádne dielo. V Spišskej Novej Vsi vyrástlo legové mestečko.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej postavili parádne dielo: Mestečko z pol milióna kociek lega, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V Spišskej Novej Vsi dostali ľudia možnosť vytvoriť legové mestečko na ploche 8 krát 3,5 metra. Počas troch dní skladali malí aj veľkí. Občas pomáhali aj rodičia. K dispozícii bolo pol milióna kociek.

Nevšedný zážitok

Ako nám prezradil organizátor tohto podujatia Martin Kačúr, podobná akcia sa konala v Spišskej pred štyrmi rokmi a keďže mala veľký úspech, rozhodli sa ju opäť pripraviť.

„Doma deti bežne skladajú lego, ale mať k dispozícii pol milióna kociek, to sa im asi bežne nepodarí,“ povedal s tým, že hoci je táto akcia určená deťom našli sa v nej aj niektorí oteckovia.

Socha slobody

Oslovili sme teda jedného z nich. „Prišiel som s dcérou a prišli sme preto, lebo aj doma skladáme lego, väčšinou ho kupujeme malej ako narodeninový darček a veľmi ju to baví. Dnes skladáme ľahšie veci, včera sme skladali vlak a musel som jej pomáhať a poriadne som sa pritom zapotil,“ prezradil otecko Imrich.

Prečítajte si tiež:Šikovný Samko (6) zo Smižian: Svoju záľubu našiel v legu, v zbierke má vyše stovky modelov

Aj mamička Eva pomáhala svojmu synovi pri skladaní hasičského auta. „Je to super akcia. Sme tu už tri hodiny,“ zasmiala sa s tým, že doma ona Lego neskladá, radšej to prenecháva synom a manželovi. Jedno z dievčat sa zase pustilo do neľahkej úlohy. Postaviť zo stavebnice Sochu slobody. „Je to výzva, skladám to už niekoľko hodín, dúfam, že sa mi to podarí aj dokončiť,“ povedala popri skladaní.

Zábery priamo z miesta si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

FOTO: Ľudia spojili sily a tu je výsledok. V Spišskej vyrástlo parádne mestečko
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM