Rôzne

V Spišskej očakávajte poriadne mrazy: Veď sledujte, až ako má padnúť teplota!

Pripravte sa na nepríjemnú kosu. Meteorológovia okres Spišská Nová Ves varujú pred poriadnymi mrazmi. Veď si to pozrite...

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej očakávajte poriadne mrazy: Veď sledujte, až ako má padnúť teplota!
Zdroj: TASR

V Spišskonovoveskom okrese je treba rátať s poriadnou kosou. Meteorológovia Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) pre náš okres vydali výstrahy pred nízkymi teplotami.

Výstraha prvého stupňa platí pre 24. február od 00:00 do 08:00 hod. „V okrese Spišská Nová Ves sa ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – –18 °C. Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia.,“ upozorňujú odborníci. To však ešte nie je všetko.

Pre náš okres totiž platí aj výstraha druhého stupňa pred nízkymi teplotami a to pre 25.2. od 00:00 do 08:00 hod. „V okrese Spišská Nová Ves sa ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –20 – –22 °C. Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká," upozorňujú meteorológovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM