JAB Iné športy

V Spišskej lákali na volejbal mladé dievčatá naozaj netradične: Zapojili sa i extraligové hráčky

Prilákať do klubu hlavne mladé talenty sa rozhodli členovia volejbalového klubu v Spišskej naozaj netradične. V uplynulých dňoch zorganizovali Deň otvorených dverí spojený s náborom dievčat. Mladým adeptkám sa venovali extraligové hráčky.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej lákali na volejbal mladé dievčatá naozaj netradične: Zapojili sa i extraligové hráčky
Zdroj: Dnes24.sk

Po dve poobedia patrila hala malým dievčatám, pre ktoré bol pripravený zaujímavý program. Ako nás informoval tajomník volejbalového klubu Igor Murko, hneď po príchode sa mladé nádeje prezliekli do „volejbalového“ a ujali sa ich tréneri, pôsobiaci vo volejbalovom klube. Ešte predtým im predseda VK SNV Jozef Novák vysvetlil myšlienku tejto akcie.

Na úvod im extraligové ženy predviedli ukážky volejbalových činností. „Dievčatá si na pripravených stanoviskách vyskúšali svoju šikovnosť a zručnosť. Výmeny lôpt prstami i bagrom, smeče, loby, nahrávky, i podanie,“ doplnil Murko. Na pripravených deviatich stanoviskách im boli sparring-partnermi extraligové hráčky volejbalového klubu a všetci tréneri klubu.

Výsledkom Dňa otvorených dverí bolo podľa slov Igora Murka „prilákanie“ 23 nových mladých volejbalistiek a ukázanie rodičom, ako sa dá s nimi tráviť voľný čas. „Teraz majú za povinnosť činovníci VK SNV všetky dievčatá zaradiť do tréningového procesu a prideliť im trénera. To je však už príjemnejšia stránka,“ uzavrel Murko.

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM