JAB Rôzne

V Spišskej dostali super nápad a zrealizujú ho v praxi: Dostanete sa na vežu a zažijete to, čo ste ešte nikdy nemohli!

Jeseň je najfarebnejším ročným obdobím. Aj keď počasie nemusí byť práve vždy príjemné, jesenná atmosféra má svoje krásne čaro. A v Spišskej Novej Vsi sa rozhodli práve v tomto ročnom období zrealizovať super nápad!

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej dostali super nápad a zrealizujú ho v praxi: Dostanete sa na vežu a zažijete to, čo ste ešte nikdy nemohli!
Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou námestia v Spišskej Novej Vsi je aj rímskokatolícky farský kostol Nanebovzatia Panny Márie so svojou 87 metrovou vežou, ktorá je pre naše mesto významnom a výraznou pamiatkou. Pohľad z najvyššej veže na Slovensku je nezabudnuteľný.

Kostolná veža je sprístupnená pre turistov a domácich počas celého roka. Veľmi obľúbenými sa stali aj letné večerné prehliadky tejto dominanty. V Spišskej Novej Vsi však dostali skvelý nápad. Po prvýkrát vôbec si totiž môžeme a to už tento piatok vychutnať aj jesennú večernú prehliadku kostolnej veže a výhľad na večerné mesto práve v tomto ročnom období! A to sa rozhodne oplatí si nenechať usjť.

„Keďže je dušičkové obdobie a z kostolnej veže je úžasný výhľad nie len na mesto, ale aj na rozsvietený cintorín, rozhodli sme sa spraviť prvýkrát večerný jesenný výstup na kostolnú vežu. Návštevníci si tak môžu vychutnať jeseň v atmosfére sviečok,“ prezradila nám pracovníčka turistického informačného centra v Spišskej Novej Vsi Bibiana Bochňová.

Prehliadka je podľa jej slov plánová na 18.00 hodinu a bude trvať 45 minút. „V prípade veľkého záujmu bude možná aj druhá prehliadka a to o 19.00 hod,“ doplnila. V kostolnej veži sa nachádza i najvyššie položená zvonica a počas výstupu na vežu po 155 schodoch si návštevníci môžu pozrieť na stenách vyvesené staré fotografie z prelomu 19. a 20. storočia.

Môže vás zaujímať:

Foto: Milan Barlog

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM