Miroslav Pomajdík Správy

V Spišskej bol prekonaný slovenský rekord: V centre mesta tancovalo takmer 2 200 ľudí!

V našom meste sa spoločne s Prievidzou a Zvolenom podarilo prekonať doterajší slovenský rekord v hromadnom tancovaní čardáša dupkaného. Lámanie rekordu sa konalo pri príležitosti Dňa Európy a 10. výročia vstupu Slovenskej republiky do EÚ.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej bol prekonaný slovenský rekord: V centre mesta tancovalo takmer 2 200 ľudí!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala Edita Sýkorová z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi, v centre tancovalo takmer 2 200 ľudí, čo bolo najviac zo zúčastnených miest a do pokusu o zápis do Knihy slovenských rekordov v hromadnom tancovaní čardáša dupkaného sa v našom meste zapojilo všetkých osem základných škôl spolu s Cirkevným gymnáziom Š. Mišíka, Gymnáziom na Školskej ulici a Mestskou organizáciou Jednoty dôchodcov na Slovensku v Spišskej Novej Vsi.

„Najmladšou účastníčkou bolo 6-ročné dievčatko a najstaršou 77-ročná obyvateľka nášho mesta. Pridať sa k nim mohla aj široká verejnosť. Slovenský rekord sa nakoniec podarilo prekonať, keď čardáš dupkaný dohromady vo všetkých troch zúčastnených mestách tancovalo 4 514 ľudí," povedala Edita Sýkorová.

Doplnila, že hlavným organizátorom podujatia je Obchodná akadémia v Prievidzi pod názvom tancujPD.eu, ktorá po vytvorení slovenského rekordu v roku 2012 v kalamajke a v roku 2013 v mazúrke, prišla tento rok s čardášom dupkaným. Základná škola na Komenského ulici v Spišskej Novej Vsi prijala jej pozvanie a rozhodla sa zorganizovať toto podujatie aj v našom meste pod názvom tancujSNV.eu. „Myslím si, že nie je krajší spôsob ako tancom osláviť 10. výročie nášho vstupu do EÚ. Na každej správnej oslave by tanec nemal chýbať a čardáš dupkaný je určite to pravé orechové,“ informovala v tejto súvislosti Andrea Balúchová zo Základnej školy na Komenského ulici.

Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný, riaditeľ Základnej školy na Komenského ulici v Sp. Novej Vsi Peter Kresťanko, CVČ Adam a Klubová rada TSV. Akciu finančne podporilo Mesto Spišská Nová Ves.

Foto: Miroslav Dibák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM