JAB Rôzne

V sade to žilo: Veľká párty najväčšieho zamestnávateľa na Spiši!

Nedeľné popoludnie patrilo zamestnancom Embraca a ich rodinám. Najväčší zamestnávateľ na Spiši usporiadal pre svojich zamestnancov letnú slávnosť, ktorá sa stala už tradíciou. V sade mládeže to bol 11. ročník.

Ilustračný obrázok k článku V sade to žilo: Veľká párty najväčšieho zamestnávateľa na Spiši!
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk

Tradičné podujatie letná slávnosť, alebo firemný deň vznikol hneď na začiatku. Ako sme sa dozvedeli od výrobného manažéra Milana Tomaškoviča Embraco vzniklo v roku 1997. Od roku 1998 každý rok pripraví pre svojich zamestnancov a ich rodiny, takúto slávnosť, ako poďakovanie. „Prvé ročníky sa konali v priestoroch závodu, no so zvyšujúcim počtom zamestnancov to už bolo neúnosné a museli sme sa presunúť do väčších priestorov,“ ozrejmil Tomaškovič.

Slávnosť pre 6 500 ľudí

„Dôvod prečo to robíme je, že chceme pre našich zamestnancov pripraviť pekné popoludnie a chceme, aby sa stretli aj inde nie len v zamestnaní. Samozrejme je to takým poďakovaním za odvedenú prácu,“ povedala Zdenka Jonasová manažérka pre ľudské zdroje.Každý rok túto slávnosť otvára Norbert Brath riaditeľ spoločnosti. „Tento rok musel služobne odcestovať, ale všetkým praje peknú zábavu,“ odovzdal odkaz pri slávnostnom otvorení Milan Tomaškovič. Momentálne má Embraco 2 400 zamestnancov. Letnú slávnosť navštívi v priemere 6 500 ľudí.

Prišla aj porotkyňa X Factoru, či majster sveta

Okrem bohatého programu, ktorým sprevádzal návštevníkov Juraj Mokrý bolo pripravené aj občerstvenie. Na deti čakali nafukovacie atrakcie, modelovanie balónov či maľovanie na tvár. Na pódiu vystúpila známa kapela z Jamníka Sám Sebou, tanečníčky z Denzz Industry ,ako aj známe tváre ako Miro Jaroš, Katka Koščová , alebo Celeste Buckingham. Súčasťou bola aj trial show, kde svoje umenie predviedol majster sveta v triale Ján Kočiš. Aj keď počas akcie dvakrát riadne popršalo niektorých návštevníkov to vôbec neodradilo. S otázkou, ako sa im tu páči sme sa obrátili na zamestnancov.

Erik (29) je zamestnancom Embraca tri roky a má štyri deti, ktoré si aj tento rok prišli na svoje. „Vlani som musel skôr odísť, lebo som išiel do nočnej. Dnes tu plánujem byť s rodinou až do konca mám voľno dúfam len, že počasie vydrží,“ doplnil Erik.

Na akciu sa prišiel pozrieť aj Paľo (38). „Chodím sem kvôli deťom. Nepáči sa mi táto akcia, myslím, že nie je to zobraté správnym smerom.“ Aký by mal byť ten správny smer podľa Paľa, sme sa nedozvedeli. „Teraz som tu len preto, že som musel ísť s deťmi von a bude tu Celesta, ktorú majú deti radi,“ uzavrel .

Letná slávnosť v Sade mládeže pre zamestnancov Embraca
13
Galéria
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM