JAB Krimi

V osade na Spiši bolo horúco: Policajti čelili dramatickému útoku, došlo na streľbu!

Na Spiši bolo opäť horúco. Muži zákona zasahovali v jednej z osád, kde boli podľa polície zavolaní na pomoc, pretože tam malo dôjsť k bitke medzi 250 až 300 obyvateľmi. Keď muži zákona prišli na miesto, onedlho došlo až na streľbu!

Ilustračný obrázok k článku V osade na Spiši bolo horúco: Policajti čelili dramatickému útoku, došlo na streľbu!
Zdroj: TASR

Ako informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová, v utorok vo večerných hodinách boli príslušníci Policajného zboru požiadaní pracovníkmi RZP o asistenciu do miestnej osady v obci Richnava v okrese Gelnica, kde malo dôjsť k nezhodám a bitke medzi približne 250 až 300 miestnymi obyvateľmi.

„Po príchode na miesto miestni obyvatelia fyzicky zaútočili na službukonajúcich príslušníkov policajného zboru. Jedného z policajtov doposiaľ nezistený páchateľ udrel niekoľkokrát päsťami do hrudníka, druhého príslušníka PZ zasiahla plastová fľaša naplnená tekutinou do hlavy. V záujme ochrany života a zdravia, ako aj na upokojenie blížiaceho sa rozvášneného davu miestnych obyvateľov, policajti použili v zmysle zákona hrozbu zbraňou a následne dva varovné výstrely do vzduchu,“ ozrejmila hovorkyňa.

Podľa slov polície samotnému útoku na príslušníkov policajného zboru predchádzala roztržka medzi miestnymi obyvateľmi, pričom pracovníci RZP ošetrili na mieste dve zranené osoby a následne ich previezli do nemocnice na ošetrenie. „Obaja utrpeli povrchové zranenia, ktoré si nevyžadujú práceneschopnosť,“ doplnila Mésarová s tým, že v tejto súvislosti boli dve osoby predvedené na útvar polícajného zboru z dôvodu podania vysvetlenia. Príslušné policajné oddelenie túto udalosť dokumentuje, ako podozrenie z trestného činu výtržníctva.

„V súvislosti s fyzickým útokom na príslušníkov PZ už začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva v Spišskej Novej Vsi trestné stíhanie pre prečin útoku na verejného činiteľa. Jeden z napadnutých príslušníkov PZ počas služobného zákroku utrpel povrchové poranenie hlavy s doposiaľ presne neustálenou dobou liečenia,“ uviedla Mésarová.

Ako policajná hovorkyňa dodala, policajti zadržali jednu osobu podozrivú z tohto skutku, hlavného aktéra roztržky, ktorého následne umiestnili do cely policajného zaistenia. „Vyšetrovateľ PZ v súčasnej dobe vykonáva v danej veci procesné úkony potrebné k stotožneniu ďalších podozrivých osôb a vyhodnocuje účasť jednotlivcov na spáchaných trestných činoch a mieru zavinenia konkrétnych osôb tak, aby následne v danej veci rozhodol, respektíve mohli byť vznesené obvinenia konkrétnym osobám,“ uzavrela hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM