JAB Rôzne

V novoveskej zoo majú dôvod na radosť: Návštevnosť prekonala 110-tisícovú hranicu

Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi už minulý rok zaznamenala vysoké čísla návštevnosti. Tento rok je však na tom ešte lepšie.

Ilustračný obrázok k článku V novoveskej zoo majú dôvod na radosť: Návštevnosť prekonala 110-tisícovú hranicu
Zdroj: Dnes24.sk

Novoveská zoo zavrela svoju hlavnú bránu – okrem pavilónu Aquaterra, ktorý je pre návštevníkov otvorený celoročne – koncom októbra už tradičnou Strašidelnou no­cou.

Čísla návštevnosti potešili už minulý rok, bránou najmenšej zoo na Slovensku prešiel v septembri 100-tisíci návštevník. Celkovo v roku 2016 navštívilo našu zoo 109 155 ľudí, čo vtedy vyhodnotili kompetentní, ako najlepšiu sezónu za ostatných desať rokov.

Dôvod na úsmev majú však aj tento rok, lebo podľa slov riaditeľky zoo Jany Dzurikovej už teraz majú vyššiu návštevnosť, ako za celý minulý rok. „Do konca októbra prešlo bránami zoologickej záhrady 111 563 návštev­níkov,“ povedala riaditeľka s tým, že okrem Slovákov zaznamenali veľa návštevníkov aj z Česka.

V tomto roku okrem nového mosta, ktorý vynovil a spríjemnil pobyt návštevníkom zoo, pribudlo aj niekoľko nových zvierat. „Niektoré, ako napríklad kengura, lama, labuť či daniel sa narodili priamo v zoo, iné sme doviezli. Pribudli nám štyri samce lemura, ku nášmu samcovi rysa ostrovida sme priviezli samicu, pribudli tiež dva samce tigra ussurijského či šesť samcov kotúľa vevericovitého,“ vymenovala Dzuriková.

Zoo v Spišskej Novej Vsi sa stala domovom aj pre veľmi vzácne tri páry kačice pralesnej, či párik chameleónov a párik korytnačky leopardej. Kým bude zoo zatvorená, prebehnú v nej ďalšie stavebné úpravy. „Opravujeme monument – vyhliadku na jazero, levovi chovné zariadenie aj strechu na hlavnej pokladni. Do budúcna plánujeme opraviť priestor na realizáciu kultúrnych podujatí,“ uzavrela riaditeľka zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM