JAB Správy

V nemocnici vybudovali nadštandardné izby: Aký komfort čaká na ľudí? Pozrite si to!

Renovácia v nemocnici stála viac ako 30 000 eur. Okrem noviniek pre pacientov prešli modernizáciou aj priestory pre zdravotnícky personál. Z tohto sa môžu tešiť na internom...

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici vybudovali nadštandardné izby: Aký komfort čaká na ľudí? Pozrite si to!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala hovorkyňa spoločnosti AGEL Marta Csergeová, na ďalšiu novinku sa môžu tešiť pacienti Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, ktorá slávnostne otvorila celkom nové, priestranné a moderne zariadené nadštandardné izby na internom oddelení.

Investícia do renovácie

Podľa jej slov, nadštandardne boli zrenovované aj priestory pre zdravotnícky personál interného oddelenia a personál hematologicko-transfúzneho oddelenia. „Pacienti oddelenia získali v modernizovaných priestoroch väčší komfort zdravotnej starostlivosti a zdravotnícky personál zlepšené pracovné podmienky,“ dodala hovorkyňa s tým, že nemocnica investovala do renovácie viac ako 30 000 eur.

Slávnostného otvorenia nadštandardných izieb pre pacientov interného oddelenia a priestorov pre zdravotnícky personál, sa zúčastnil primátor mesta Levoča Milan Majerský, generálny riaditeľ spoločnosti AGEL Ján Dudra aj riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška. Ako pri slávnostnom otvorení zdôraznil, táto renovácia je len začiatkom plánu, ktorým je v budúcnosti vybudovať ambulantné centrum pre internistické odbory.

Komfort pre pacientov

Dve nové izby, z ktorých je jedna 1-lôžková a jedna izba je 2– lôžková, boli zriadené vzhľadom k neustále rastúcemu záujmu o túto službu zo strany pacientov a ich rodiny. Podľa slov riaditeľa, izby sú zariadené plne polohovateľnými posteľami, modernými nočnými stolíkmi, vstavanými skriňami, sedacími súpravami a vlastnými kuchynkami. Komfort pacientom poskytujú aj samostatné sociálne zariadenia, chladničky, televízie a samozrejmosťou je aj možnosť Wi-fi pripojenia na internet.

„Cieľom vybudovania celkom nových, moderných nadštandardných izieb bolo zabezpečenie výnimočnej kvality a komfortu pre pacientov tohto regiónu,“ uviedol riaditeľ nemocnice. Ako ďalej vymenoval, došlo aj k výmene podlahových krytín, okien, dverí a k zakúpeniu kompletne nového zariadenia s použitím exkluzívnych materiálov.

Zázemie pre lekárov

Kompletnou renováciou prešla aj lekárska izba, ktorá bude poskytovať zázemie 7 lekárom interného oddelenia. Zmodernizovala sa izba pre primárku, samostatná izba pre vrchnú a staničnú sestru interného oddelenia, miestnosť pre zdravotnícky personál Hematologicko-transfúzneho oddelenia (HTO) a sociálne zariadenie pre pacientov HTO a Oddelenia klinickej biochémie. „V rámci tejto modernizácie sme vymenili podlahy, dvere, vymaľovali sa priestory v miestnostiach a zakúpil sa nábytok, čo významne zvýši komfort aj pre personál oddelení,“ doplnil riaditeľ.

Na internom je podľa slov primárky oddelenia Márii Orolínovej momentálne hospitalizovaných 40 pacientov. „Možnosťou využitia nových nadštandardných izieb sa zvýši komfort pacientov, ktorí preferujú byť na izbe osamote, mať svoje vlastné sociálne zariadenie a nemusia sa dostávať do kontaktu s inými pacientmi,“ skonštatovala primárka oddelenia s tým, že oddelenie zabezpečuje diagnostiku, liečbu a rehabilitáciu pacientov s internými chorobami zo spádu a tiež pacientov preložených z iných oddelení nemocnice, ale aj z iného spádového územia.

Čítajte tiež:

Renovácia v špitáli: Potešia sa pacienti aj personál
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM