Správy

V nemocnici pribudla novinka, ktorá zlepší pohodlie: Dar pre špitál až zo Švajčiarska!

Novinka v špitáli. Nemocnica umiestnila 17 detských polohovatelných postielok na detskom oddelení. Je to další dar od Maltézských rytierov v hodnote 7000 eur.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici pribudla novinka, ktorá zlepší pohodlie: Dar pre špitál až zo Švajčiarska!
Zdroj: Dnes24.sk

Maltézski rytieri venovali ďalší humanitárny dar Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Levoči, ktorá je členom skupiny AGEL. Celkom 17 kusov detských polohovateľných postieľok tak od 11. marca slúži a zvyšuje pohodlie najmenším hospitalizovaným pacientom.

Štvrtý dar od rytierov

Podľa slov vedúcej sestry detského oddelenia Magdalény Lesňákovej prednosťou nerezových polohovateľných detských postieľok je predovšetkým polohovateľnosť chrbta, nôh a hlavy malého pacienta. ,,Ďalšou výhodou je výšková nastaviteľnosť a ľahká manipulácia tým, že sú na kolieskach pomáha personálu detského oddelenia pri prebaľovaní, podávaní liečby a premiestňovaní detí. Súčasťou postelí sú matrace v bezchybnom stave, ktoré sú chránené proti poškodeniu,“ ozrejmila vedúca sestra.

Nerezové postieľky sú vo výbornom stave a veľmi pohodlné. „Som rád, že vďaka spolupráci s Rádom Maltézskych rytierov zvyšujeme pohodlie aj najmenších a najcitlivejších pacientov hospitalizovaných v našej nemocnici,“ dodal riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška s tým, že tento humanitárny dar bol už štvrtou dodávkou zo Švajčiarska.

Rekonštrukcia detského oddelenia

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča vyhlásila aj v tomto roku akciu „Prispejte 2%“ na rekonštrukciu detského oddelenia. „Vďaka týmto prostriedkom by sme radi ešte v tomto roku investovať do dokončenia výmeny okien, obkladov, dlažby, elektrotechniky, vymaľovania izieb, prebudovania sociálnych zariadení a tak zvýšiť komfort najmenších pacientov,“ uzavrel riaditeľ.

Možno vás bude zaujímať:

Veľká investícia v našej nemocnici: V Spišskej vybudujú nové pracovisko magnetickej rezonancie!

Nové polohovateľné detské postieľky v nemocici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM