JAB Rôzne

V nemocnici bolo viac zdravotných sestier ako zvyčajne: Vieme, čo sa tam dialo

V Levočskej nemocnici bolo rušno. Viac ako stovka sestričiek sa zišla na jednom mieste. Jedným z dôvodov stretnutia bola hlavne spokojnosť pacientov.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici bolo viac zdravotných sestier ako zvyčajne: Vieme, čo sa tam dialo
Zdroj: TASR

Ako nás informovala Marta Csergeová, tlačová hovorkyňa spoločnosti AGEL SK, Levočská nemocnica za zamerala v utorok na spokojnosť pacientov.

Správna komunikácia

„Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek v Levoči a Regionálnou komorou medicínsko – technických pracovníkov v Prešove usporiadala akreditovaný odborný seminár okresnej úrovne na tému „Efektívna komunikácia v zdravotníctve,“ ozrejmila s tým, že vzdelávacej akcie sa zúčastnilo 120 sestier z levočskej nemocnice a sestier z okresných všeobecných a špecializovaných neštátnych zdravotníckych zariadení a 30 medicínsko-technických pracovníkov.

Program tvorili 4 odborné prednášky, ktoré boli zamerané na získanie nových informácii o zásadách efektívnej komunikácie, ktorá zohráva významnú úlohu a je neoddeliteľnou súčasťou poskytovania zdravotnej starostlivosti. Námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť VNsP Levoči Beáta Ružbacká poukázala na to, aké je dôležité aktívne počúvať pacienta, rešpektovať ho, vcítiť sa do jeho pocitov a získať si jeho dôveru. Ak to zdravotnícky pracovník nedokáže môžu vzniknúť komunikačné bariéry, ktoré bránia správnej komunikácii.

Celoživotné vzdelávanie

„Profesia sestry, ale aj iných zdravotníckych pracovníkov si vyžaduje celoživotné vzdelávanie, ktoré je predpokladom ich odborného rastu, zvyšovania a upevňovania spoločenského postavenia v zdravotníckom prostredí, ale aj v spoločnosti,“ povedala Ružbacká. Odborné semináre patria medzi najčastejšie využívané metódy vzdelávania, ktoré bývajú zaujímavé a poučné.

Podľa slov Ružbackej zamestnanci sa pripravovaných odborných seminárov zúčastňujú pravidelne a získané vedomosti následne aplikujú v klinickej praxi s cieľom zvyšovať spokojnosť našich pacientov. ,,V nemocnici je mnoho pacientov, ktorí sa nemajú dôvod usmievať, ale usmiata sestra im môže svojim prívetivým slovom a rozžiarenou tvárou aspoň na chvíľu spríjemniť deň,“ dodala Ružbacká.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM