JAB Rôzne

V nedeľu nás budú bolieť krky: Letecké súboje na oblohe + pozrite kompletný program

Živo nebude len spišskom námestí. Nedeľa bude patriť lietadlám. Príde aj ruský majster sveta a uvidíme dokonca simulácie leteckých bojov II. svetovej vojny. Pozrite, čo všetko nás čaká.

Ilustračný obrázok k článku V nedeľu nás budú bolieť krky: Letecké súboje na oblohe + pozrite kompletný program
Foto: Katarína Oravská

Už piaty ročník Aeroshow, na Spišskonovoveskom letisku uzavrie 59. ročník Spišských trhov. Leteckú show organizuje mesto v spolupráci s Aeroklubom. Čaká na nás bohatý program, ktorý začne od 13.00 hod. statickými ukážkami lietadiel a vystúpením modelárov Spiša. Ukážky zo svojej činnosti nám predvedú Hasičský a záchranný zbor SR a Policajný zbor. Okrem tohto si budeme môcť vychutnať zoskoky parašutistov či prelet lietadiel Aeroklubu Spišská Nová Ves.

Simuláciu leteckých bojov II. svetovej vojny predvedie RETRO SKY TEAM. Pripravené sú tiež ukážky lietadiel Ozbrojených síl Slovenskej Republiky. V Spišskej na letisku privítame aj štvornásobného majstra sveta Viktora Čmala z Ruska. Tešiť sa môžeme na jeho akrobatické lietanie. Ukážky pozemných bojov II. svetovej vojny predvedie Spišský klub vojenskej histórie GVARDIJA. Nedelné popoludnie spestria ultra ľahké lietadlá, bezmotorové klzáky, Čmelák a vrtuľníky. Vstup na podujatie je bezplatný a počas dňa bude k dispozícii občerstvenie. Parkovanie je zabezpečené za poplatok 1 € v areáli letiska.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM