Kultúra

V neďalekých Markušovciach sa chystá zážitok: Večerná prehliadka a aj koncert

Už v najbližšiu sobotu si prídu na svoje milovníci pekných zážitkov. Múzeum Spiša organizuje v kaštieli a v letohrádku v Markušovciach zaujímavé podujatie.

Ilustračný obrázok k článku V neďalekých Markušovciach sa chystá zážitok: Večerná prehliadka a aj koncert
Zdroj: TASR

Pravidelné nočné prehliadky kaštieľa a letohrádku Dardanely v Markušovciach patria medzi zážitky, ktoré naozaj stoja za to. Každá prehliadka je niečím výnimočná a inak to nebude ani v sobotu 12. augusta.

„Večerná prehliadka kaštieľa poodhalí tajné zákutia kaštieľa so zreteľom na jednotlivé vybrané exponáty a to všetko v cene bežného vstupného,“ dávajú do pozornosti kompetentní.

Prehliadky sa môžu návštevníci zúčastniť v dvoch vstupoch a to o 19:00 a 20:00 hodine. Zaujímavým spestrením prehliadky bude aj koncert, ktorý odznie v letohrádku Dardanely o 20:00 hod. Koncert bude podľa slov organizátorov originálnym a netradičným prepojením vážnej a ľudovej hudby.

Návštevníci môžu vidieť aj stálu expozíciu klávesových hudobných nástrojov a výstavu ľudových hudobných nástrojov od výrobcov zo Spiša s názvom Keď drevo spieva. Zaujímavý hudobný program si vypočujú v podaní interpretiek: Marta Gáborová (organ, klavír), Adela Ľachká (cimbal) a Karin Loudová (spev).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM