JAB Rôzne

V našom meste bude výstava pod holým nebom: Diela si vychutnáme v parku na námestí

Umenie v parku. To je názov zaujímavej výstavy v Spišskej Novej Vsi, ktorú si už onedlho budeme môcť pozrieť v parku na námestí.

Ilustračný obrázok k článku V našom meste bude výstava pod holým nebom: Diela si vychutnáme v parku na námestí
Zdroj: Spišské osvetové stredisko

Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi Vás pripravilo vernisáž výstavy Umenie v parku, ktorá sa uskutoční 20. júla o 18.00 hod. pri fontáne pred Evanjelickým kostolom, na Radničnom námestí v Spišskej Novej Vsi.

Ako ozrejmila pracovníčka Spišského osvetového strediska Miriama Bukovinská, cieľom výstavy je vytvorenie možnosti „prehovoriť„ pre neprofesionálnych výtvarníkov a fotografov prostredníctvom vizuálneho jazyka. „Ich umenie nebude obmedzené priestormi budovy ale vsadené do voľného priestranstva – oddychovej časti mesta, kde sa budú môcť ľudia pokochať nielen umením prírody ale aj človeka,“ povedala.

Po minuloročnom premiérovom ročníku dostali tento rok šancu aj amatérski fotografi a výber vystavujúcich diel prebiehal formou súťaže, do ktorej sa mohol zapojiť každý nadšenec umenia od 15 rokov. „Súťažný charakter projektu má za úlohu rozšíriť obzory návštevníkov výstavy a posilniť ich umelecké cítenie aj vďaka tomu, že získajú predstavu o názore odbornej poroty,“ doplnila Bukovinská.

Témou fotografov bola podľa jej slov Street photo. Pouličná fotografia, ako z názvu vyplýva, je druh fotografie, ktorá vzniká najčastejšie na ulici, ale nie je to pravidlom. V kategórii Výtvarné umenie bolo úlohou súťažiacich vytvoriť dielo na tému Svet okolo nás. Autori mohli vytvoriť dielo na túto tému v rámci výtvarných disciplín: kresba, grafika, maľba či kombinovaná technika.

O víťazoch rozhodla 4-členná odborná porota. „Výsledky súťaže budú oficiálne vyhlásené na vernisáži, kedy si ocenení zároveň prevezmú aj ceny. Celkovo sa do súťaže prihlásilo 47 autorov so 144 dielami a na výstave budete môcť vidieť najlepšie z nich,“ uzavrela s tým, že atmosféru vernisáže bude dotvárať svojou hudbou skupina Fero Fabo Band.

Toto podujatie odštartuje svoj druhý ročník aj vďaka iniciatíve autora projektu Tomáša Cehlára a ochotným sponzorom. Výstava potrvá do 10. septembra 2017.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM