JAB Krimi

V nádrži na Spiši vyhasol mladý ľudský život: Tínedžer (†17) sa z vody už nevynoril!

Vo vodnej nádrži vyhasol mladý ľudský život. Ján (17) podľa polície sotil z múrika do vody svojho kamaráta a tam mu potom skočil na chrbát. Jeho rovesník sa však už z vody nevynoril.

Ilustračný obrázok k článku V nádrži na Spiši vyhasol mladý ľudský život: Tínedžer (†17) sa z vody už nevynoril!
Zdroj: TASR

Ako povedal krajský policajný hovorca Alexander Szabó, vyšetrovateľ policajného zboru z prečinu usmrtenia obvinil 17-ročného Jána z Krompách, ktorý sa v piatok popoludní v Krompachoch, vybral kúpať k miestnej vodnej nádrži.

„Spoločne so svojím rovesníkom z tej istej ulice sa na múriku výpuste povyzliekali. Podľa výpovedí svedkov, mali obaja tínedžeri pred kúpaním inhalovať výpary omamných látok. (fetovať) Obvinený následne kamaráta z múrika sotil do vody a skočil za ním. Potom z vody vyplával a skočil mu na chrbát, čím ho zatlačil pod hladinu. Kamarát sa však z vody s trojmetrovou hĺbkou nevynoril,“ ozrejmil Szabó.

Podľa slov polície Ján začal plávať k brehu, obzrel sa a keď videl, že sa kamarát nevynoril, svoje veci nechal na brehu a ušiel preč. „Telo z vody vytiahli príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Obhliadajúci lekár konštatoval ako príčinu smrti utopenie, bez známok vonkajšieho násilia a nariadil vykonať pitvu,“ doplnil policajný hovorca.

Ján bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestu odňatia slobody na dva až päť rokov.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM