JAB Samospráva

V meste sa schvaľovali odmeny: Koľko bude brať člen výboru či šéf komisie?

Jedným z bodov posledného zastupiteľstva bolo schválenie návrhu odmeňovania členov mestských výborov a členov komisií zriadených pri Mestskom zastupiteľstve v Spišskej Novej Vsi. Takto o tom spišskonovoveský parlament rozhodol...

Ilustračný obrázok k článku V meste sa schvaľovali odmeny: Koľko bude brať člen výboru či šéf komisie?
Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí poslanci na minulotýždňovom zastupiteľstve rozhodovali aj o výške svojich odmien. Súčasťou predkladaných návrhov bolo aj odmeňovanie členov mestských výborov, ich zapisovateľov a gestorov, ako aj odmeňovanie členov komisií zriadených pri Mestskom zastupiteľstve a ich zapisovateľov a gestorov. Poslanci odklepli pevnú sumu, ktorá je však podmienená účasťou na komisiách.

Poslanec za funkciu predsedu komisie dostane 17 eur za účasť na zasadnutí. Tú istú sumu dostane aj predseda mestského výboru. Členom komisií prislúcha odmena 10 eur a členovi mestského výboru 5 eur za účasť. Sedemnásť eur dostane aj neposlanec, ktorého mestské zastupiteľstvo schválilo za predsedu mestského výboru.

Neposlancovi, ktorého mestské zastupiteľstvo zvolilo za člena komisie, patrí odmena vo výške 10 eur. Tá istá odmena sa týka aj zapisovateľov či gestorov mestských výborov a komisií. Podľa prijatého návrhu všetky tieto odmeny budú vyplácané v polročných intervaloch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM