JAB Samospráva

V meste nastali zmeny: Z pôvodných 12 komisií nezostala ani polovica, toto sú mená ich šéfov

Počas ustanovujúceho zasadnutia mestského zastupiteľstva si novozvolení poslanci okrem iného volili aj členov a predsedovia komisií. Z pôvodných 12 komisií zostalo len päť. Zmenil sa aj počet členov jednotlivých komisií.

Ilustračný obrázok k článku V meste nastali zmeny: Z pôvodných 12 komisií nezostala ani polovica, toto sú mená ich šéfov
Zdroj: Dnes24.sk

Novoveskí poslanci schválili mená predsedov jednotlivých komisií. No nastali aj zmeny. Z pôvodných 12 komisií ostalo len päť. Komisia kontroly pri Mestskom zastupiteľstve v Spišskej Novej Vsi bola jednohlasne zrušená.

Ďalšou zmenou je taktiež zlúčenie komisie pre komunálny rozvoj, komisie pre životné prostredie a verejný poriadok, komisie pre výstavbu a dopravu a komisie pre cestovný ruch, pričom tieto komisie budú tvoriť jednu komisiu so spoločným názvom – Komisia komunálneho rozvoja.

Taktiež komisia pre mládež a šport, komisia pre školstvo a vzdelávanie a komisia pre rozvoj kultúry a komisia pre posudzovanie žiadostí o poskytnutie dotácií budú tvoriť jednu komisiu so spoločným názvom – Komisia školstva, vzdelávania, mládeže, športu, kultúry a pre posudzovanie žiadostí o poskytovanie dotácií.

Počet členov sa taktiež znížil. Kým v minulom volebnom období bolo členov vrátene predsedu či podpredsedu deväť. Toto volebné obdobie ich bude iba sedem. Pozrite si zoznam komisií s menami predsedov:

Komisia komunálneho rozvoja – Marián Bubeník

Komisia finančnú – Janka Brziakovú

Komisia sociálno-zdravotná – Daniela Antalová

Komisia pre ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií funkcionárov mesta – Ondrej Majerník

Komisia školstva, vzdelávania, mládeže, športu, kultúry a pre posudzovanie žiadostí o poskytnutie dotácií – Jozef Kačenga

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM