Rôzne

V lyžiarskom stredisku Plejsy sa radujú: Po dlhom čase sme tu mali skutočnú zimu!

Návštevníci lyžiarskeho strediska Plejsy si v týchto dňoch užívajú jarnú lyžovačku. Podmienky sú podľa vedenia strediska dobré a rovnako hodnotia i zimnú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku V lyžiarskom stredisku Plejsy sa radujú: Po dlhom čase sme tu mali skutočnú zimu!
6
Galéria
Zdroj: TASR

„Lyžiarska sezóna vzhľadom na dobré klimatické podmienky bola a je dobrá. Po dlhom čase sme tu mali opäť skutočnú zimu a to sa odrazilo aj na návštevnosti strediska,“ uviedla riaditeľka strediska Mária Ház. Väčšinu lyžiarov tvorili Slováci.

„Významnými sa posledné dva roky stali aj žiaci v rámci školských lyžiarskych zájazdov. Doplnili sme v posledných rokoch ďalší vlek, aby sme podmienky viac prispôsobili aj pre začínajúcich a slabších lyžiarov. Taktiež máme svojich verných zákazníkov, ktorí sa ku nám neustále vracajú. Ide o výborných lyžiarov, keďže na svahoch na Plejsoch bol niekoľkokrát zorganizovaný Európsky pohár v obrovskom slalome,“ priblížila Ház.

Stredisko podľa jej slov navštevujú i turisti z Česka, Poľska, odkiaľ chodia organizované skupiny, a potom jednotlivci z Maďarska.

Vďaka dobrým poveternostným podmienkam majú na Plejsoch i v týchto dňoch dosť snehu. „Svah na Plejsoch je orientovaný na sever, takže sneh sa udrží až do jari. Lyžovačka na Plejsoch je najlepšia na jar, tak dúfame, že to návštevníci ešte využijú,“ dodala Ház.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Obrazom: Na Plejsoch si môžete užiť jarnú lyžovačku
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM