JAB Rôzne

V kine Mier prebieha rekonštrukcia: Po TEJTO zmene sa tešte na väčší komfort!

Už skoro mesiac sa v kine Mier v Spišskej Novej Vsi nepremieta. Dôvodom je rozsiahla rekonštrukcia. Čo všetko opravia a kedy bude kino opäť otvorené?

Ilustračný obrázok k článku V kine Mier prebieha rekonštrukcia: Po TEJTO zmene sa tešte na väčší komfort!
Zdroj: Dnes24.sk

V roku 2011 prešlo kino Mier v Spišskej Novej Vsi digitalizáciou. Prostriedky sa mestu podarilo vtedy získať s Audiovizuálneho fondu. Mesto Spišská Nová Ves získalo grant s Audiovizuálneho fondu opäť, tentokrát vo výške 25 tisíc eur, ktoré budú použité na rekonštrukciu kina Mier. Ďalšími finančnými prostriedkami prispelo aj samotné mesto a to približne sumou vo výške 60 tisíc eur.

„Vymieňajú sa staré kreslá za nové, ktoré budú pohodlnejšie a estetickejšie. Samozrejme sme popri tom riešili podlahy, ktoré tam už boli 20 rokov,“ povedal riaditeľ mestského kultúrneho centra Emil Labaj. Podľa slov riaditeľa sa výmenou sedačiek zníži kapacita o osem sedadiel no návštevníkom to prinesie vyšší komfort a pohodlie.

No nie len sedadlá a podlaha prejde rekonštrukciou. „Finančné prostriedky by sme radi využili aj do modernizácie svetelnej techniky poprípade na práce vo vestibule,“ doplnil Labaj. Opätovné spustenie kina Mier je naplánované na 13. februára.

Zdroj: mesto Snv

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM