Miroslav Pomajdík Správy

V decembri sa mení grafikon v MHD: V Spišskej sa budú rušiť spoje!

Presne v polovici decembra dôjde na celom Slovensku ku zmene cestovných poriadkov v železničnej, diaľkovej, medzinárodnej, ako aj v autobusovej, prímestskej a mestskej autobusovej doprave. Zmeny sa dotknú aj Spišskej Novej Vsi. Budú sa rušiť spoje.

Ilustračný obrázok k článku V decembri sa mení grafikon v MHD: V Spišskej sa budú rušiť spoje!
Zdroj: TASR

Nový grafikon v cestovných poriadkoch začne platiť 15. decembra tohto roka. „Pri tvorbe nového grafikonu sme prihliadali na prípoje ku vlakom v ranných, ale aj popoludňajších hodinách, najmä na linke č. 3 resp. 13, ale iba v prípadoch, keď to bolo možné vzhľadom na iné požiadavky cestujúcich, aby nebola narušená prípojová doprava na spoje ku Embracu. Iné požiadavky zo strany mesta, mestských výborov ani cestujúcich neboli podané,“ informoval vedúci osobnej dopravy DZ Spišská Nová Ves Peter Koreň.

V prímestskej, diaľkovej a zahraničnej autobusovej doprave výrazné zmeny nenastanú. To sa však nedá povedať o MHD, v ktorej budú zrušené štyri autobusové spoje. „Zrušené budú spoje na linke MHD č. 6 prvé dva spoje, pre extrémne nízke obsadenie a tým vysokú neefektívnosť. Na linke MHD č. 8 spoj na sídlisko Západ a zo sídliska Západ v čase, keď sú tam k dispozícii momentálne tri autobusy a postačujú dva,“ povedal Peter Koreň a doplnil, že posilnený bude spoj č. 14 linky MHD č. 3 a to z Ferčekoviec s odchodom o 7:15 hod., práve na úkor zrušených spojov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM