Rastislav Búgel Basketbal

V basketbale nevídané! Po remíze rozhodoval nadstavený čas

Basketbalisti Nitry hostili na domácej palubovke hráčov zo Spišskej Novej Vsi. Zápas sa v riadnom hracom čase skončil nerozhodne a tak sa rozhodovalo v nadstavenej časti.

Ilustračný obrázok k článku V basketbale nevídané! Po remíze rozhodoval nadstavený čas
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nitrania mali od úvodu zápas v svojich rukách. Zaplnená športová hala videla kvalitný basketbal s množstvom šancí na oboch stranách. Nitra si však súpera priebežne držala dostatočne ďaleko od tela. Po prvej polovici zápasu domáci celok vyhrával o 6 bodov (44:38).

Nečakaný záver

V ďalšom priebehu hry si Nitra dokázala odolávať Spišiakom. Náskok domáceho celku sa v niektorých momentoch šplhal takmer k 18 bodovému rozdielu. V tomto momente to vyzeralo, že majú domáci súpera na lopatkách. Nebolo tomu však tak a hostia zbrane nezložili. S vervou sa pustili do domácich a v závere sa vytvorila ešte poriadna dráma. Rozuzlenie zápasu bolo nevšedné. Stretnutie sa v riadnom hracom čase skončilo nerozhodne (83:83) a tak nasledoval nadstavený čas.

Bojovný výkon hostí

Dlho sa v nadstavenom čase čakalo na prvý kôš. Oba celky vyčkávali a do riskantných útokov sa nehrnuli. Prvá skórovala Nitra a hostia niekoľko minút nedokázali odpovedať. Spišiaci v závere skóre otočili v svoj prospech, no dva tresty ich stály víťazstvo. Nitra si napokon pripísala po dramatickom stretnutí dva body (96:94).

Nitra - SNV  96:94
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Nitra - SNV 96:94
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM