JAB Kultúra

Užite si voľno naplno: Je tu víkend, čo sa bude v Spišskej a okolí diať?

Ďalší májový víkend už začal. Čo zaujímavé môžete počas neho v Spišskej a okolí zažiť? Vybrali sme pre vás hneď viacero tipov...

Ilustračný obrázok k článku Užite si voľno naplno: Je tu víkend, čo sa bude v Spišskej a okolí diať?
Zdroj: Dnes24.sk

On a ona tour

19. mája 2018 o 18.00, Športová hala

Dve nezameniteľné osobnosti na jednej scéne sa predstavia aj v našom meste. Skvelá hudba, prežité texty, jedinečná interpretácia aj nové skladby z albumu 55. To všetko podčiarkne intímna spoveď, bezprostredné komentáre a vtipné dialógy. Richard Müller bude divákom bližšie ako kedykoľvek predtým. Nenechajte si ujsť koncert, na ktorom sa vďaka Adele dozviete viac.

Noc múzeí a galérií

19. mája 2018 od 17:00, Provinčný dom

Počas víkendu môžete navštíviť aj výstavy v Provinčnom dome, kde vás čaká zaujímavý program a prekvapenie. Premeny námestia – komentovaná prehliadka s autorom výstavy a kreatívna dielňa. To NAJ z prírody Spiša – poznaj kvet, bylinku, korenie. Ako vonia kuchyňa? Vanilka, aníz, tymián… Ako sa mapovalo v baníctve – zememeračstvo v minulosti a dnes. Aj v múzeu nájdeme baňu. Provničný dom/história – unikátna maketa Provinčného domu, vyrobená podľa plánov Frantza Bartla z roku 1786 v mierke 1:50.

Noc múzeí a galérií

19. mája 2018 o 19:00, Kaštieľ a letohrádok Dardanely / Markušovce

Z krajín tisíc a jednej noci … má podtitul Večerná prehliadka kaštieľa s ukážkami orientálnych zbierok z expozície a depozitára, a hudobnou rozlúčkou v koncertnej sále letohrádku Dardanely. Vstupy sú o 19:00, 20:00, 21:00 hodine.

Turistika, opekačka, strieľačka

20. mája 2018 o 14:30, Ferčekovce – Schulerloch

Športový klub Ferčekovce si pre rodiny s deťmi pripravil pešiu turistiku. Začína už tradične na ihrisku Dunajská (Ferčekovce). Cieľom túry je Schulerloch, kde sa bude opekať a športovať. Pre záujemcov je tu jedna špecialitka – streľba zo vzduchovky na terč. Špekáčky a chlebík bude zabezpečený, prineste si niečo k tomu a nezabudnite na pitný režim.

Kráska a netvor

20. mája 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Režisér Peter Palik pripravil pre Spišské divadlo ďalší pôvabný rozprávkový príbeh, ktorý zdramatizoval na motívy rozprávky Kráska a zviera od Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Ide o príbeh nevinného dievčaťa menom Bianka, ktoré sa dostane do zakliateho zámku, kde vládne ohavný netvor. Netvor jej však neublíži. Jedinou jeho podmienkou je, že dievča nesmie uzrieť jeho podobu. Ako to celé dopadne si budete môcť pozrieť v nedeľu popoludní.

Chodíte sem často?

20. mája 2018 o 17:00, KD Smižany

V nedeľu popoludní sa môžete zabaviť aj v susedných Smižanoch na komédii čierneho humoru podľa predlohy dramatickej hry od Kataríny Mišíkovej. Divadelné predstavenie odohrá ochotnícke divadlo RaJ pri OKC v Smižanoch.

Hamlet

20. mája 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Detektívka. Thriller. Romantika. Rodinná psychodráma. Príbeh o dozrievaní. Hra hier. O každom a pre každého z nás. Predstavenie ocenené na mnohých zahraničných svetových festivaloch. Neopakovateľný umelecký zážitok môžete zažiť v nedeľu večer v divadle Kontra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM