JAB Kultúra

Užite si predĺžený víkend naplno: Prinášame tipy na podujatia v našom meste a okolí

Mnohí majú úsmev na perách, veď predĺžený víkend je už tu. A aké zaujímavé akcie môžete počas neho v Spišskej a okolí zažiť? Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Užite si predĺžený víkend naplno: Prinášame tipy na podujatia v našom meste a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Podhradské trhy

1. septembra 2017 od 8:00, Spišské Podhradie

Milovníci trhov si prídu na svoje v Spišskom Podhradí. Tam sa v prvý septembrový deň uskutočnia Podhradské trhy, ktoré okrem predajných stánkov ponúkajú aj pestrý kultúrny program. Tešiť sa môžete na detský folklórny súbor Dreveník, folklórny súbor Branisko zo Spišského Podhradia, folklórnu skupina Markušovčan či Pirečko. Po folklórnom pásme sa predstaví mladá skupina Carpe, spevák Juraj Hnilica či skupina Komajota.

Príď sa pohrať s drevom

1. septembra 2017 od 9:00, ZáZeMie

V prvý septembrový deň si môžete spestriť chvíle aj na zázračnom zelenom mieste v Spišskej Novej Vsi pri Flúdri. Tento deň bude plný krásnej vône z dreva a určite sa potešia najmä deti. Pod vedením šikovného rezbára Mira Poveca tam pribudnú ďalšie drevené preliezky.

Živé sochy

1. – 2. septembra 2017, centrum mesta

Spišská Nová Ves sa stane prvým mestom na Slovensku, kde sa uskutoční Festival živých sôch. Na rôznych miestach v centre mesta stretnete desiatky živých sôch osobností, napríklad Coco Channel, Henry Ford, Leonardo da Vinci alebo Steve Jobs, ktoré zmenia kolorit námestia a pripravia pre domácich aj návštevníkov umelecký zážitok.

DOD v útulku

2. septembra 2017 od 10:00, Matejovce nad Hornádom

Pre milovníkov štvornohých chlpáčov je pripravený zaujímavý program v útulku – Šťastný psík v Matejovciach nad Hornádom. Počas dňa môžete vyvenčiť či spoznať psíkov v útulku a zahlasovať o toho najkrajšieho. Okrem toho sú pripravené rôzne súťaže či aktivity pre deti a nebude chýbať ani občerstvenie či tombola. Deň vyvrcholí súťažou určenou psíkom a ich majiteľom – Chlpáčik Spiša 2017.

Dni cyklistiky na Spiši

2. – 3. septembra 2017, Novoveská Huta – centrum mesta

Posledný prázdninový víkend si budete môcť užiť aj športovo. Časovka do vrchu, časovka na mestskom okruhu či verejné preteky pre najmenších. Toto sa bude diať počas dvoch dní v Spišskej. V sobotu odštartuje časovka do vrchu. V nedeľu zase časovka na mestskom okruhu a nebudú chýbať ani verejné preteky určené pre neregistrovaných cyklistov a žiakov základných škôl spišského regiónu.

Hawai Latino Party

2. septembra 2017 o 21:00, Cubano bar

V sobotu v noci sa môžete rozlúčiť s letom vo veľkom štýle v rytme latino. V Cubano bare si môžete užiť José Garciu a jeho Dance company v havajskom štýle s lákavou zábavou a programom. Pripravená je Latino show a tanečné animácie. Nebude chýbať ani tanečná škola La Sonrisa

Beh Novoveskou Hutou

3. septembra 2017 od 13:00, Novoveská Huta

Prvú septembrovú nedeľu si prídu na svoje milovníci behu. Občianske združenie Novoveská Huta a Mesto Spišská Nová Ves organizujú už 12. ročník Behu Novoveskou Hutou. Zraz je pred reštauráciou Poľovník v Novoveskej Hute. Pretekajú deti aj dospelí rozdelení do kategórií podľa veku. Okrem behu je pripravené aj bábkové divadlo pre deti, Ľudová hudba Romana Barabasa, country hudba 3-násť ciest, tombola aj občerstvenie.

Literasa

3. septembra 2017 o 18:00, kaviareň eLAra

Spišský literárny klub a vydavateľstvo FAMAart organizujú v nedeľu podvečer literárno-hudobné podujatie spojené s prezentáciou knihy a autogramiádou – Mária Jankalová-Vaškovičová: Smädné studne. Pre návštevníkov podujatia je pripravený aj sprievodný program v ktorom vystúpi víťazka viacerých ročníkov Naša Vansovej Lomnička a nebude chýbať ani hudobný hosť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM