JAB Kultúra

Užite si posledný mesiac roka: Toto sú naj akcie decembra v Spišskej

Záverečný mesiac roka prichádza. Užite si ho poriadne a pomôcť vám k tomu môže aj náš výber akcií v Spišskej, ktoré považujeme za tie najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Užite si posledný mesiac roka: Toto sú naj akcie decembra v Spišskej
Zdroj: TASR

Prichádza zima k nám

5. decembra 2017 od 13:00, areál CVČ Adam

Mikuláš zavíta v utorok popoludní pred areál centra voľného času na sídlisku Západ. Slávnostné popoludnie odštartuje už od 13:00 tradičným jarmokom. Nebude chýbať ani vystúpenie a po programe deti poteší Mikuláš so svojimi pomocníkmi, ktorý rozsvieti vianočný stromček.

Barborské slávnosti 2017

5. decembra 2017 o 16:30, koncertná sieň Reduty

Občianske združenie Banícky spolok SPIŠ si pripomína 10. výročie deklarácie o svojom založení a 550. výročie prvej písomnej zmienky o prvom baníckom spolku, spolku sv. Barbory v Spišskej Novej Vsi a 150 rokov od ustanovenia Banského kapitanátu. Pri tejto príležitosti je pripravené podujatie, na ktorom nebude chýbať slávnostný ceremoniál so svätením piva a skokom cez kožu.

Mikuláš v meste

6. decembra 2017 o 16:00, pred Redutou

Mikuláš so svojou družinou príde aj do centra Spišskej Novej Vsi a to prvú decembrovú stredu popoludní. Pred jeho príchodom si môžu najmenší pozrieť rozprávku v podaní prešovského divadla Cililing s názvom Mikulášska zázračná kapsa. V tento deň majú deti do 15 rokov zdarma vstup do kostolnej veže v sprievode rodiča.

27. Vianočný trh

8. – 10. decembra 2017, Letná ulica

Obyvatelia i návštevníci mesta si môžu počas druhého decembrového víkendu užiť nefalšovanú predsviatočnú atmosféru na tradičnom vianočnom trhu. Rôzne stánky s vianočným tovarom či maškrty na ktorých si pochutia nielen deti bude prebiehať na Letnej ulici počas troch dní.

Biele Vianoce Lucie Bílej

8. decembra 2017 o 19:00, športová hala

V predvianočnom období si môžete vychutnať aj vianočný koncert Lucie Bílej s jej novým albumom a novým programom. Spoluúčinkuje: Orchester a zbor Petra Maláska

Mikulášsky koncert

10. decembra 2017 o 17:00, koncertná sieň Reduty

Miešaný spevácky zbor mesta Spišská Nová Ves Cantus Villa Nova pozýva milovníkov a priaznivcov zborového spevu na vianočný koncert. Spolúčinkujú: Mgr. Michaela Kukurová, ArtD.- soprán (Banská Bystrica) OMNIA, Fakultný miešaný spevácky zbor Žilinskej univerzity.

Adventné podujatia

13. decembra 2017

Na Luciu si môžete v našom meste vychutnať hneď niekoľko podujatí. Popoludní o 15:30 a 16:30 je pripravený adventný večerný výstup do kostolnej veže vo svetle sviečok. O 17:00 vás rozveselí pred Provinčným domom divadelná scénka Gazdiné a čarodejnice v podaní Divadla teatrálnej skratky. O 18:00 zase spolu s celým Slovenskom zaspieva zbor Chorus Iglovia tri známe koledy.

Čaro Vianoc

11. decembra 2017 o 17:30, koncertná sieň Reduty

Pravidelné predvianočné stretnutie rodín je pripravené v koncertnej sieni Reduty v polovičke decembra. Tešiť sa môžete na piesne , obrady a výstavky spojené s vianočnými sviatkami.

Vianoce s folklórom

15. decembra 2017 o 18:00, Dom kultúry Mier

K Vianociam patrí aj folklórne vystúpenie domácich a okolitých folklórnych súborov. Na tradičnom podujatí vystúpia FS Krompašan z Krompách, FS Čačinare a FS Čačina zo Spišskej Novej Vsi, FS Levočan a DFS Venček pri ZŠ Francisciho 11 z Levoče.

Tichá noc 2017

16.decembra 2017 o 16:00, koncertná sieň Reduty

Miešaný spevácky zbor Chorus Iglovia pripravil pre svojich priaznivcov a milovníkov zborového spevu vianočné koncerty zo začiatkom o 16:00 a 19:00 v koncertnej sieni Reduty. Na koncertoch vystúpi aj hosť, ktorým je miešaný spevácky zbor z estónskeho Tallinu TALLINNA KAMMERKOOR.

Vianočný koncert

18. decembra 2017 o 19.00 , Koncertná sieň Reduty

Pár dní pred Vianocami bude v Spišskej pripravený aj vianočný koncert Petra Lipu & Amc Trio. Nenechajte si ujsť vystúpenie pri sviečkach s dobrými priateľmi. Koledy, gospely i známe hity P. Lipu. V spolupráci s Hudobným centrom Bratislava a Agentúrou KAMI Spišská Nová Ves.

Keď tá jasná Hviezda

26. decembra 2017 o 15:00 a 16:00, priestor pred Radnicou

Tradičné betlehemské predstavenie v podaní Divadla teatrálnej skratky bude pripravené v Druhý sviatok vianočný pred Radnicou. Predstavenie si môžete pozrieť o 15:00 aj o 16: 00 hod.

Vianočný koncert

27. decembra o 19:00, Divadlo Kontra

Vianočné piesne, ktoré spievali naši predkovia a my sme ich už zabudli. Staré hudobné nástroje, ktoré zapadli prachom doby sa znova rozozvučia. Rozprávanie o Vianociach trochu iných a inak s Michalom Smetankom si môžete užiť pred koncom roka.

Charleyho teta

31. decembra 2017 o 16:00, Spišské divadlo

Jack a Charley kvôli láske ku Kitty a Amy sú ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu. Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov, to všetko zabáva divákov od začiatku až do konca. Najslávnejšia a najhranejšia anglická komédiu si môžete pozrieť na doskách Spišského divadla v posledná deň tohto roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM