JAB Kultúra

Užite si poriadne víkend v Spišskej: Výber top podujatí od piatka do nedele

Robíte si plány na víkend? Toto vám celkom určite pomôže. Vybrali sme podujatia, ktoré sa uskutočnia v Spišskej a ktoré by vás mohli zaujať...

Ilustračný obrázok k článku Užite si poriadne víkend v Spišskej: Výber top podujatí od piatka do nedele
Zdroj: Dnes24.sk

Spievankovo

24. novembra o 17:00, Dom kultúry Mier

Na začiatku posledného novembrového víkendu si prídu na svoje aj najmenší. V dome kultúry je pripravený koncert v podaní M. Podhradskej a R. Čanakyho známych aj ako Spievanka a Zahrajko. Deti spoznajú kúzelnú krajinu Spievankovo a spolu si zaspievajú aj zatancujú.

Spišské zborové dni

24. novembra 2017 o 18:00, Gréckokatolícky chrám Premenenia Pána

V predvianočnom čase sa stretnú 3 spevácke zbory na prehliadke Spišských zborových dní, ktoré sa budú konať už po 28. krát.
V Gréckokatolíckom chráme Premenenia Pána sa predstaví miešaný spevácky zbor Megalinarion , miešaný spevácky zbor Chorus Iglovia a spevácky zbor Dimitrios. Odznejú skladby skladateľov ako sú P. I. Čajkovskij, Franz Schubert, Ola Gjeilo, ale aj skladby od neznámych autorov.

Čínsky Maharadža

24.novembra 2017 o 19:00, Divadlo Kontra

Predstavenie spojené s krstom knihy. Nezvyčajný horolezecký thriller ikony svetového himalájizmu, slovenská a svetová premiéra scénickej verzie knihy Wojteka Kurtyku. Magický a filozofický príbeh o prekonaní samého seba. Hypnotizujúci svet Džemu, Číslice, Krey, Magickej Pumpy, jašteričky zvanej Geko. Silné emócie, životné reflexie a skvelý humor.

Dámsky krajčír

24. novembra 2017 o 19:00 , Spišské divadlo

Francúzsku situačnú komédiu plnú komických situácií, zvratov, klamstiev a snahy vymotať sa z nich uvedie v piatok večer Spišské divadlo. Divadelná hra Dámsky krajčír je o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme bývalú krajčírsku dielňu. Okolnosti ho prinútia predstierať, že je dámskym krajčírom.

Spišská burza starožitností a kuriozít

25. novembra 2017 od 8:00, staré trhovisko (oproti OC Sintra)

V sobotu dopoludnia si opäť prídu na svoje milovníci starožitností.. Pravidelná Spišská burza starožitností a kuriozít bude opäť prebiehať na starom trhovisku. Môžete prísť predať, kúpiť alebo vymeniť starožitnosti, zberateľské predmety a predmety minulých čias.

Advent – pripravme sa naň

25. novembra 2017 od 15:00, Materské centrum Dietka

Materské centrum Dietka pripravilo pre detičky a ich mamičky milé stretnutie spojené s výrobou adventných kalendárov. Mamičky môžu priniesť prvé tohtoročné medovníčky a deti ich ozdobia a ochutnajú. Na programe je sú aj koledy.

Divadelný Spiš / Divadlo na opätkoch

25. novembra 2017 o 18:00 a 19:00, výstavné priestory Provinčného domu

Múzeum Spiša pripravilo na sobotný večer zaujímavý zážitok. Vychutnať si môžete večernú prehliadku výstavy Divadelný Spiš spojenú s divadelným vystúpením v podaní Divadla na opätkoch, ktoré návštevníkom zahrá komédiu na motívy divadelnej hry od Geraldine Aron s názvom „To je ohromné, miláčik…“

Eniesa v Alchýmke

25. novembra o 18:00, čajovňa Alchýmka

Eniesa alebo San je hudobníčka žijúca na Slovensku, no cestujúca do rôznych zemí za objavovaním stále nových svetov. Hrá príbehy o čarovných lesoch, podmorských ríšach, krajoch aj nekrajoch, svetoch vôkol, aj tých v nás. Jej najbližšími nástrojmi sú hlas, gitara a santur, ktorým občas sprevádza aj koncerty iných hudobníkov. Jej koncert si koncom novembra môžete vychutnať aj v Spišskej.

Snehulienka a sedem trpaslíkov

26.novembra 2017 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľné popoludnie bude patriť znova najmenším Novovešťanom. Príbeh na motívy rozprávky bratov Grimmovcov o Snehulienke, trpaslíkoch, zlej kráľovnej a princovi, ktorý zachráni jablkom otrávenú krásavicu si budete môcť pozrieť v Spišskom divadle.

Žena v čiernom

26. novembra 2017 o 16:00 a 19:30, Divadlo Kontra

Brilantný viktoriánsky thriller s atmosférou, ktorá zhustne tak, až sa bude dať krájať. Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na úhorných močariskách.Tajomný a znepokojivý dej Vás priklincuje k sedadlám. Budete sa báť vlastnej predstavivosti!

Verejné korčuľovanie

26. novembra 2017 o 17:30, Zimný štadión

Máte radi aktívny oddych a zimné športy? Nedeľný podvečer môžete stráviť aj na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Na svoje si prídu všetci priaznivci korčuľovania.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM