JAB Kultúra

Užite si naplno prvý mesiac roka: TOP 10 podujatí, ktoré môžete v Spišskej a okolí zažiť

Január je už tu. A prvý mesiac roka 2018 prinesie so sebou do Spišskej a okolia aj zaujímavé podujatia. Vybrali sme 10 z nich, o ktorých sa podľa nás oplatí vedieť vopred.

Ilustračný obrázok k článku Užite si naplno prvý mesiac roka: TOP 10 podujatí, ktoré môžete v Spišskej a okolí zažiť
Zdroj: Dnes24.sk

Snow Bike Race

6. januára 2018 o 11:00, Košiarny briežok

Na sviatok Troch kráľov sa bude v Slovenskom raji športovať. Práve tam sa chystá prvý ročník snežných Bike pretekov. Preteky sú určené pre všetkých nad 18 rokov, ktorým je už bez ich dvojkolesového tátoša dlho a chcú si vyskúšať aj iný terén. Pretekári budú rozdelení na dve kategórie – muži a ženy a pripravený bude pre nich 5-kilometrový okruh po snehu, ľade, blate či vode.

Trojkráľový koncert

6. januára 2018 o 16:30, Svätyňa Božieho milosrdenstva

V prvú januárovú sobotu si môžete vychutnať aj trojkráľový koncert v Svätyni Božieho Milosrdenstva. Koncert v podaní charizmatického nevidiaceho umelca s krásnym hlasom a veľkým srdcom – Maroša Banga – začne o pol piatej popoludní.

Škriepky na korze

12. januára 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Skvelú komédiu korenenú talianskym temperamentom si budú môcť priaznivci divadla vychutnať v piatok 12. januára. Komediálny príbeh z prostredia rybárskeho mestečka Chioggia, kde nie je núdza o šťavnaté susedské zvady, mužskú i ženskú žiarlivosť, ale aj o hromadu lásky odohrajú herci Spišského divadla.

Ples Spišiakov

12. januára 2018 o 19:00, koncertná sála Reduty

Ples Spišiakov sa už blíži. Jeho 22. ročník sa bude konať v koncertnej sále Reduty. Aj tento rok čaká na návštevníkov plesu bohatý kultúrny program a množstvo známych tvárí. Moderátorom večera bude známy spevák a huslista Ondrej Kandráč. Hlavným hosťom večera bude Katka Knechtová.

Ples pilotov

12. januára 2018 o 18:00, letisko

Pomerne nováčikom medzi plesmi je v Spišskej Novej Vsi Ples pilotov, ktorý tento rok odštartuje svoj druhý ročník. Na návštevníkov čaká dobrá zábava, živá muzika, ako aj bohatá tombola. Tešiť sa môžu aj na špeciálneho hosťa, ktorým bude herečka Zuzana Marošová.

Levočský ples

12. januára 2018 o 19:00, kongresová sále Mestského divadla

V druhý januárový piatok sa bude plesať aj v susednej Levoči. O zábavu sa postará Juraj Bača, Natália Hatalová a kapela Party Beat. Levočský ples spestrí aj ľudová hudba súboru Levočan a nebude chýbať ani bohatá tombola.

Ander z Košíc

21. januára 2018 o 16:00, Dom kultúry Mier

V druhej polovici januára sa môžu tešiť aj priaznivci známeho ľudového rozprávača Andera z Košíc. Špeciálny program a jeho galakoncert si budete môcť užiť v Dome kultúry na sídlisku Mier. Sto minút zábavy, zážitky zo života, veselé príbehy Erži a Piťa. Program obohatí aj hudobná skupina New Barbados z Košíc.

Novoročný koncert

24. januára 2018 o 18:00. koncertná sieň Reduty

Koncom mesiaca si prídu na svoje aj milovníci zborového spevu. Cantus Villa Nova pripravil novoročný koncert, ktorý sa bude konať v koncertnej sieni Reduty. Spoluúčinkujú: Alena Kropáčková, sólistka opery SND v Bratislave – mezzosoprán a Júlia Grejtáková – klavír.

Festival škandinávskych filmov SCANDI

24. – 28. januára 2018, kino Mier

Pre fanúšikov kinematografie pripravilo kino Mier počas niekoľkých dní Festival škandinávskych filmov SCANDI. Festival odštartuje v stredu 24. januára o 19:00 hod snímkou – Tri slová. Počas štyroch dní si budete môcť pozrieť drámu, akčný thriller, ale aj rozprávku.

Metropolitný ples

27. januára 2018 o 19:00, hotel Metropol

V závere prvého mesiaca sa bude opäť v Spišskej plesať, tentokrát v hoteli Metropol. 3. Metropolitný ples bude mať aj charitatívny rozmer a ambíciu finančne pomôcť deťom z detského domova Domu Charitas Spišskej charity. Exkluzívnymi hosťami plesu sú Barbora Švidraňová s hudobným doprovodom, kubánsky spevák Lazaro a latino tanečnice a do tanca zahrá Abracadabra a DJ Vili.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM